ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ - STEPS OF ARISTOTLE IN MACEDONIA FOLLOW BRITISH JOURNALISTS - in Greece

0



Τα βήματα του Αριστοτέλη στη Μακεδονία ακολούθησαν από κοντά Βρετανοί Δημοσιογράφοι μεγάλων εντύπων του Ηνωμένου Βασιλείου!

 Τρεις αξέχαστες ημέρες, γεμάτες ελληνικά χρώματα και άρωμα Αιγαίου, με ντόπιες γεύσεις και μαγευτικές εικόνες της μοναδικού φυσικού κάλλους περιοχής του στη ΒΑ Χαλκιδική προ του Άθω, έζησαν επιτόπου πέντε Βρετανοί Δημοσιογράφοι, ακολουθώντας "Τα βήματα του Αριστοτέλη" από τα Αρχαία Στάγειρα, του μεγάλου Έλληνα Φιλοσόφου, Δασκάλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στον οποίο ο Έλληνας Βασιλιάς της Μακεδονίας όφειλε, όπως ο ίδιος είχε ομολογήσει, το Ευ Ζην!


ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ - ΣΤΑΓΕΙΡΑ - ΨΑΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΪΚΙ - ΜΥΔΙΑ & ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ


 Η επίσκεψη των Βρετανών πραγματοποιήθηκε με την φροντίδα του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού (φωτογραφίες) στο τρίτο πόδι Χαλκιδικής και του ΕΟΤ, από τις 14 μέχρι και τις 17 Απριλίου και περιλάμβανε!

1. Περπάτημα σε παραδοσιακούς οικισμούς

2. Εξερεύνηση της ελληνιστικής πόλης των Σταγείρων

3. Περιήγηση στα αριστοτελικά μονοπάτια και στους εκπληκτικούς καταρράκτες των διαδρομών του βουνού στην κατάβαση από Χολομώντα προς Ολυμπιάδα

4. Επίσκεψη στις τοπικές μελισσοκαλλιέργειες

5. Ψάρεμα στο Στρυμωνικό και στον Ακάνθιο κόλπο

6. Συμμετοχή στη διαδικασία συλλογής μυδιών

7. Γευστικές δοκιμές πιάτων με αρχαιοελληνική έμπνευση.


"ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ" ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


 Στην ουσία οι Βρετανοί Δημοσιογράφοι ακολούθησαν επιλεγμένες διαδρομές από το πρόγραμμα με τίτλο «Ακολουθώντας τα βήματα του Αριστοτέλη», το οποίο έχει ήδη υιοθετηθεί από μεγάλο τουριστικό βρετανικό γραφείο, που ειδικεύεται στον τουρισμό περιπατητικών περιηγήσεων!


 Ο Αριστοτελικός Περίπατος ξεκινά από τα Νέα και καταλήγει στα Αρχαία Στάγειρα Χαλκιδικής, δίπλα στην Ολυμπιάδα στον Στρυμωνικό Κόλπο, απ΄ όπου μπορεί κανείς να αντικρίσει και την Αρχαία Αμφίπολη.

 Η διαδρομή έχει συνολικό μήκος 32, 19 χιλιόμετρα και αρχίζει από το Άλσος του Αριστοτέλη, και κατηφορίζει προς τα Αρχαία Στάγειρα, μέσα από το περίφημο αριστοτελικό βουνό με τα εκατοντάδες σπάνια φυτά τα οποία συνιστούσε ο Αριστοτέλης στον Μ. Αλέξανδρο ως ιαματικά!

 Εκπληκτική είναι και η πανοραμική θέα του Ακάνθιου και του Στρυμονικού κόλπου που ανοίγετε μπροστά σας καθ΄οδόν, μέχρι να φτάσει κανείς στο  αρχαίο μπαλκόνι των Αρχαίων Σταγείρων, με το αρχαίο τείχος, ένα οχυρό ακρωτήρι απέναντι από το νησάκι Καυκανά, όπου ξετυλίγεται η ένδοξη μακεδονική ιστορία του Ελληνισμού!

Ο Αριστοτελικός Περίπατος δεν απλά μια περιπατητική διαδρομή! Είναι εμπειρία παγκόσμιας μοναδικότητας! Μια εμπειρία ζωής!
Ζήστε την!
Που αλλού; Στη Μακεδονία του Αριστοτέλη και του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Στην Ελλάδα!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !