inGreece

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΝΑΞΟΥ - PATATOKEFTEDES OF NAXOS

Μια εύκολη και γευστική συνταγή για να φτιάξετε Πατατοκεφτέδες από τη Νάξο, που φημίζεται για τις πατάτες της:

 Υλικά:
  •  1 κιλό πατάτες
  •  1/2 φλιτζάνι λάδι
  •  1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •  3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  •  1/2 φλιτζάνι μυζήθρα γλυκιά
  •  1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι
  •  αλάτι
  •  πιπέρι
  •  αλεύρι για το αλεύρωμα
  •  λάδι για το τηγάνισμα

Προετοιμασία:
  Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τις φλούδες σε μπόλικο αλατισμένο νερό
 Τις στραγγίζουμε και μόλις κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε
 Τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ ή τις δουλεύουμε καλά με πιρούνι, προσθέτοντας το λάδι μέχρι να αποκτήσουμε ένα απαλό μείγμα
 Ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα, τα τυριά, λίγο αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε
 Αν το μείγμα μας είναι σφιχτό, προσθέτουμε λίγο χλιαρό γάλα ή νερό, αν είναι αραιό, λίγο αλεύρι
 Πλάθουμε μπαλάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι

Καλή όρεξη


Δεν υπάρχουν σχόλια