ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ - Museum of Masticha in Chios - Video

0

 
 Στην μυροβόλο Χίο, επισκεφθείτε τα περίφημα Μαστιχοχώρια και το Μουσείο Μαστίχας κοντά στο Πυργί, για να μάθετε όλα τα μεγάλα μυστικά της, που προσφέρουν άρωμα, γεύση, ομορφιά και υγεία!

 Το πανέμορφο Μουσείο Μαστίχας Χίου άνοιξε για το κοινό μόλις πέρυσι το 2016 και στεγάζεται σε ένα ολοκαίνουριο κτήριο, σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2007-2013 (συγχρηματοδότηση ΕΤΠΑ) και την Τράπεζα Πειραιώςυπό την ευθύνη του Πολιτιστικού Ιδρύματος της οποίας και θα λειτουργεί για τα προσεχή πενήντα χρόνια.

 Το Μουσείο βρίσκεται στο μοναδικό σημείο του κόσμου όπου καλλιεργείται ο σκίνος και παράγεται η ρητίνη μαστίχα, που το 2015 αναγνωρίστηκε ως φυσικό φάρμακο!


 Γνωρίστε μέσα από το Μουσείο την παραδοσιακή μαστιχοκαλλιέργεια, τη σημερινή μεταποίησηεργαλεία, μακέτες, πολυμέσα και μηχανήματα, ενώ μπορείτε να αγγίξετε έξω τα φυτεμένα μαστιχόδεντρα και να δείτε το ευλογημένο δάκρυ τους!

  Επίσης, στην Αίθουσα "Σχίνος" (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων) φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις, οργανώνονται εκδηλώσεις και αναπτύσσονται δράσεις πολιτισμού, ενώ στην αίθουσα "Κεντητήρι" εκπονούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία.



ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

1η Μαρτίου - 15 Οκτωβρίου: 10:00 - 18:00
16 Οκτωβρίου - 28 Φεβρουαρίου: 10:00 - 17:00

Κλειστό: Κάθε Τρίτη, 1η Ιανουαρίου, Μ. Παρασκευή (μέχρι 12:00 μ.μ.), Κυριακή του Πάσχα, 1η Μαΐου, 22 Ιουλίου (τοπική εορτή), 15 Αυγούστου, 25-26 Δεκεμβρίου


ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Γενική είσοδος: 3 ευρώ
Μειωμένο εισιτήριο: 1,5 ευρώ

Ημέρες ελεύθερης εισόδου
18 Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων)
5 Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος)
Τελευταίο Σ/Κ Σεπτεμβρίου (Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς)


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Πυργί, Θέση Ράχη (Τεπέκι), 82 102 Χίος
Τηλ.: 22710 72212

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !