ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΛΙΜΝΟΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - Melissani Cave - Lake in Kefalonia - Video

0

 
Εκπληκτικό βίντεο από το παραδεισένιο, γαλάζιο Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης (Μελισσάνθης κανονικά) στην Κεφαλλονιά, που βρίσκεται στο χωριό Καραβόμυλος, 2 μόλις χιλιόμετρα από τη Σάμη!

 Την μοναδικότητά του οφείλει στην πεσμένη βραχοροφή, που αφήνει το μεσημέρι να μπαίνουν πλούσιες οι ακτίνες του ήλιου, μεταβάλλοντας την επίσκεψή σας σε ονειρική εμπειρία, καθώς νομίζει κανείς ότι πλέει μέσα σε γαλάζιες και φωτεινές ακτίνες, στα πιο κρυστάλλινα και καθαρά νερά που έχετε δει ποτέ! 


Η ΜΕΛΛΙΣΑΝ(Θ)Η

 Το όνομα Μελισσάνη προέρχεται κατά μία άποψη από τη "νύμφη" Μελισσάνθη, η οποία σε κάποια ερωτική της απογοήτευση έπεσε στα νερά της λίμνης... 

 Μια άλλη εκδοχή πάλι θέλει την ύπαρξη μιας βοσκοπούλας με το ίδιο όνομα, η οποία έψαχνε το χαμένο της πρόβατο, αλλά σκόνταψε και έπεσε μέσα στη λίμνη...


   ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ

  Τα παραδεισένια νερά του Λιμνοσπηλαίου ανανενώνονται και επικοινωνούν υπόγεια με το Αργοστόλι και τον Καραβόμυλο σε ένα μυστικό ταξίδι 14 ημερών, καθώς το θαλασσινό νερό εισχωρεί από τις Καταβόθρες Αργοστολίου, ακολουθεί μια υπόγεια διαδρομή, ενώνεται με το νερό της βροχής, φτάνει στη Μελισσάνη και από εκεί ταξιδεύει στη λίμνη του Καραβόμυλου γεμίζοντάς την με υφάλμυρο νερό!


ΕΙΚΟΣΙ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ

  Η μοναδική λίμνη, που περιτριγυρίζεται από δεκάδες σταλακτίτες, βρίσκεται 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, έχει μήκος 160 μέτρα περίπου, ενώ το νερό έχει βάθος από 10 έως 40 μέτρα! Στη μέση της μάλιστα υπάρχει και ένα μικρό νησάκι...


ΠΡΟΣΒΑΣΗ

  Στη λίμνη μπορείτε να κατέβετε από ένα ομαλό υπόγειο τούνελ που βγάζει στη γαλάζια οπτασία και να κάνετε βόλτα με βάρκες, αφού έχετε κόψει πρώτα εισιτήριο που κοστίζει περίπου 7 ευρώ για μεγάλους και 4 για παιδιά.


Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΩΡΑ

 Το λιμνοσπήλαιο της Μελλισάνης, λειτουργεί από Μάιο έως Οκτώβριο από τις 9.00 έως τις 6.00 συνήθως, αλλά η πιο κατάλληλη ώρα για να μπείτε στη λίμνη είναι από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 2.00, που οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν κατακόρυφα μέσα στη λίμνη από την ανοικτή οροφή του σπηλαίου, δημιουργώντας μοναδικά χρώματα και ανταύγιες, που δεν θα χορταίνουν ούτε τα μάτια, ούτε οι φωτογραφικές σας μηχανές και τα βίντεο!



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !