ΤΑ 10 ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ - TOP 10 GREEK VILLAGES FOR SPANISH

0



   Τα 10 ομορφότερα μέρη, χωριά και πόλεις της Ελλάδας, όπου θέλει κανείς να ζήσει για πάντα, παρουσιάζει το ισπανικό περιοδικό HOLA! 

  Τρία από αυτά βρίσκονται πάνω στο ίδιο διάσημο νησί μας, ενώ δεν λείπουν άλλα χωριά του Αιγαίου, της Κρήτης, του Μυρτώου και του Ιονίου Πελάγους.


ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 Γράφει ανάμεσα σε άλλα το ισπανικό Περιοδικό:
 Τα δέκα πιο όμορφα χωριά στην Ελλάδα, όπου θέλετε να μείνετε για μια ζωή. Λευκό, πεντακάθαρο, που βρίσκεται πάνω στα βράχια με θέα στη θάλασσα και συμπληρώνεται με μπλε θόλους, μεσαιωνικά, ιστορικά, στενά δρομάκια στολισμένα με μπουκαμβίλιες... ...Η καλύτερη σύνοψη της ουσίας της Μεσογείου.

 Στα νότια του Αιγαίου Πελάγους, η Σαντορίνη είναι το νησί με την περισσότερες γοητεία της Ελλάδας και είναι γεμάτη από ρομαντικά χωριά που απλώνονται μέχρι τα τείχη τους ηφαιστειακά βράχια. Στο Φηροστεφάνι και τα Φηρά θα βρείτε τις πιο φωτεινές γωνίες, αλλά είναι η Οία εκείνη η οποία προσφέρει τα πιο αναγνωρίσιμα καρτ ποστάλ των κυκλαδίτικων νησιών χάρη στο εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα...


1. ΟΙΑ:  Σχεδόν στο χείλος του γκρεμού, η Οία, στο νησί της Σαντορίνης, είναι ένα χωριό καρτ-ποστάλ. Ένα από τα πιο όμορφα σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, διάσημη σε μεγάλο μέρος χάρη στην εκπληκτική ηλιοβασιλέματα.



2. ΧΩΡΑ ΜΥΚΟΝΟΥ Το πλέον κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου, ένα από τα μικρότερα των Κυκλάδων και τα πιο δημοφιλή. Η πρωτεύουσα είναι η Χώρα ή Χώρα Μυκόνου, μια παραλιακή πόλη που αποτελείται από κτίρια κυβικού σχήματος και επίπεδες στέγες. Ένας λαβύρινθος από λιθόστρωτα δρομάκια στολισμένα με μπουκαμβίλιες, διώροφα ασβεστωμένα σπίτια με ξύλινα μπαλκόνια βαμμένα σε χρώματα και πολλαπλές εκκλησίες και ξωκλήσια με μπλε ή κόκκινους τρούλους.


3. ΡΕΘΥΜΝΟ Καταλαμβάνει έναν μεγάλο κόλπο, με μια όμορφη παραλία στο κέντρο και ένα πολύβουο λιμάνι, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στο νησί της Κρήτης, όπου απολαμβάνεις τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική της, με τα ενετικά ίχνη...




4. ΥΔΡΑ Στον Αργοσαρωνικό Κόλπο, η πόλη της Ύδρας είναι στην πραγματικότητα ένα λιμάνι σαν μισοφέγγαρο, με απότομα πλακόστρωτα δρομάκια ανάμεσα στα αρχοντικά σπίτια, που χτίστηκε από Γενουάτες και Βενετούς αρχιτέκτονες. Στη μέση και κοντά στη θάλασσα είναι το Μοναστήρι της Θεοτόκου, Μητρόπολης του νησιού, ενώ από τον Προφήτη Ηλία η θεά είναι υπέροχη.


5. ΠΑΡΓΑ Γραφική και κοσμοπολίτικη, στο νομό Πρέβεζας απέναντι από τα νησιά Παξοί και Αντίπαξοι. Η Πάργα είναι μια παραδοσιακή πόλη χτισμένη σε ένα φυσικό αμφιθέατρο, με στενούς δρόμους που οδηγούν στις παραλίες του κόλπου. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα το καλοκαίρι.



6. ΦΗΡΑ Βρίσκονται στην άκρη ενός γκρεμού. Θήρα ή Φηρά είναι το όνομα της πρωτεύουσας του νησιού της Σαντορίνης. Είναι κτισμένη σε μια απότομη κορυφή και είναι ένα σύνολο από υπέροχα σοκάκια με ασβεστωμένα σπίτια και πολλά άλλα σκαλισμένα στον ηφαιστειακό βράχο. Ένα αυθεντικό μεσογειακό χωριό, με πλούσια χρώματα και φως.


7. ΡΟΔΟΣ Το 227 π.Χ., ένας σεισμός κατέστρεψε τον Κολοσσό της Ρόδου, που προστάτευε το λιμάνι του μεγαλύτερου από τα ελληνικά νησιά της Δωδεκανήσου. Από τον Κολοσσό, που ήταν ένα από τα Επτά Θαύματα της Αρχαιότητας, δεν υπάρχει πλέον ίχνος, αλλά η αύρα του θρύλου και του μυστηρίου της Ρόδου παραμένει ανέπαφη, χάρη στην πλούσια ιστορική, καλλιτεχνική και φυσική κληρονομιάς της.


8. ΠΑΡΟΙΚΙΑ  Η πρωτεύουσα του νησιού της Πάρου είναι το κλασικό κυκλαδίτικο χωριό με τα μικρά ησυχαστήριά της να χάνονται στα στενά σοκάκια και τους ανεμόμυλους στο λιμάνι. Στον κεντρικό δρόμο, κοντά στο λιμάνι, τρέχει η καθημερινή ζωή των κατοίκων και κυριότερο μνημείο Παροικίας είναι η Εκκλησία της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, μία από τις αρχαιότερες χριστιανικές βασιλικές της Ελλάδα.


9. ΣΠΕΤΣΕΣ  Μέρα ή νύχτα, ενωμένα τα σπίτια των Σπετσών, ενός από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού, ανταγωνίζονται για την καλύτερη θέα στο πέλαγος. Είναι σύνηθες θέρετρο της τέως ελληνικής βασιλικής οικογένειας και ήταν ο τόπος για το γάμο του Νικολάου και της Τατιάνας Blatnik.


10. ΦΗΡΟΣΤΕΦΑΝΙ  Στο βόρειο μέρος των Φηρών, η θέα αυτού του τμήματος της Σαντορίνης, με τους μπλε θόλους στο Φηροστεφάνι, ειδικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος, είναι εντυπωσιακή, προσφέροντας εικόνες μιας άλλης πλευράς του ηφαιστείου.

ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !