ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΜΠΡΕΛΕΣ ΚΑΙ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - NEW REGULATION FOR SUN UMBRELLAS AND BEACHE SUNBEDS IN GREECE

0

  Νέος κανονισμός μπαίνει σε ισχύ για ομπρέλες, ξαπλώστρες και καντίνες στις ελληνικές παραλίες.

ΟΧΙ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ

 Συγκεκριμένα με απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών απαγορεύονται πλέον τα τραπέζια και τα καθίσματα στις παραλίες!


ΟΧΙ ΞΥΛΙΝΑ ΔΑΠΕΔΑ

 Επίσης απαγορεύονται τα ξύλινα δάπεδα στις αμμουδιές, με εξαίρεση τους  ξύλινους διαδρόμους.


ΠΕΝΤΕ ΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΜΑ

Α κόμη απαγορεύεται να πλησιάσει ομπρέλα ή ξαπλώστρα σε απόσταση μικρότερη από τα 5 μέτρα!  Κάτι που είναι σωστό, ενώ μέχρι τώρα η απόφαση αυτή ήταν μόλις 3 μέτρα, αλλά σε κάποια μέρη, βλέπε Χαλκιδική π.χ., ούτε αυτό τηρούνταν και υπήρχαν σειρές από ξαπλώστρες εκεί που σκάει το κύμα, ώστε να μην μπορεί να περάσει και να κυκλοφορήσει κανείς στην ακρογιαλιά!


ΣΙΩΠΗΛΕΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ

 Οι τροχήλατες καντίνες περιορίζονται στα 15 τ.μ. χώρου από τα 30 που ίσχυαν έως τώρα, δεν πρέπει να έχουν ηχητικές εγκαταστάσεις.


ΟΧΙ ΤΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

 Οι πάσης φύσεως σκιάδες, τέντες και οι παρόμοιες αφαιρούμενες κατασκευές απαγορεύονται επίσης, ενώ απαγορεύεται η μίσθωση από τους Δήμους παραλιών όπου υπάρχουν αυθαίρετα κτίσματα...


ΔΙΕΤΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΥΣ

 Τέλος οι Δήμοι θα μπορούν να συνάπτουν διετείς συμβάσεις για τις παραλίες τους, ενώ το κράτος θα ωφελείται με το 30% επί των μισθωμάτων και όχι με το 20% που ίσχυε μέχρι τώρα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)