ΑΙΓΙΝΑ ΚΑΙ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΣΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ "ΑΓΝΩΣΤΑ" ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ GUARDIAN - Aegina and Samothraki in best 10 "unknown" islands in Europe by "The Guardian"

0


 Δύο από τα δέκα καλύτερα, αλλά λιγότερο γνωστά, νησιά της Ευρώπης είναι Ελληνικά, σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Guardian.


ΑΙΓΙΝΑ

 Η Αίγινα  (πρώτη φωτο) καταλαμβάνει την 3η θέση μέσα στα 10 καλύτερα, με την εφημερίδα να τονίζει την γαλήνη του νησιού, παρά το γεγονός ότι είναι μόλις μια ώρα με πλοίο από την Αθήνα, αλλά και τα νόστιμα θαλασσινά, σαν του Νώντα, που φτάνουν φρέσκα από τους ντόπιους ψαράδες.

 Γίνεται επίσης αναφορά στις ευκαιρίες για πεζοπορία που προσφέρει η Αίγινα, στα μονοπάτια που οδηγούν σε ερειπωμένους ναούς, λιβάδια με αγριολούλουδα, και απόκρημνες πλαγιές. 

 Η αγγλική εφημερίδα τέλος προτείνει φωτεινά και ηλιόλουστα δωμάτια με θέα στη θάλασσα που ξεκινούν από £ 66, ενώ συμβουλεύει ότι μπορεί να φτάσει κανείς στο νησί με μετρό από το κέντρο της Αθήνας στο λιμάνι του Πειραιά και από εκεί με ιπτάμενο δελφίνι (£ 7) ως την Αίγινα.


ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ


 Η Σαμοθράκη καταλαμβάνει την 9η θέση στα 10 καλύτερα, αλλά λιγότερο γνωστά, νησιά της Ευρώπης, με τον Guardian να εκθειάζει τα νυχτερινά πάρτι στις ακρογιαλιές του νησιού με δάδες, τύμπανα και κόκκινο κρασί, ενώ σημειώνει τον αρχαίο ναό της φτερωτής Νίκης και τονίζει την μοναδική, παρθένα φύση του τόπου, τα βουκολικά μονοπάτια στους καταρράκτες, τις ερημικές παραλίες, τις ιαματικές πηγές

 Η εφημερίδα προτείνει για τη διαμονή στη Σαμοθράκη παραθαλάσσιο στούντιο από £ 40 και πληροφορεί για το 3ωρο ταξίδι από Αλεξανδρούπολη με το πλοίο Σάος και για το 6ωρο από Θεσσαλονίκη.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !