ΠΙΤΕΣ, ΓΛΥΚΑ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΚΑΙ ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗ - Greek cuisine in Olympiada

0

Ιταλοί και Έλληνες Δημοσιογράφοι απόλαυσαν μοναδικές νοστιμιές της ΒΑ Χαλκιδικής στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη, προκειμένου να γνωρίσουν μαζί με τις εκπληκτικές ομορφιές της παρθένας ελληνικής φύσης και τις γευστικές λιχουδιές της.


 Οι ξένοι καταρχήν προσκεκλημένοι, εκτός του ότι περπάτησαν στον αρχαιολογικό χώρο των Σταγείρων - πατρίδας του Αριστοτέλη -  έριξαν δίχτυα και ψάρεψαν με τους ντόπιους ψαράδες, συνέλεξαν μύδια στις μυδοκαλλιέργειες της Ολυμπιάδας και γεύθηκαν ντόπια πιάτα, που συνδυάζουν μύδια, ψαρικά, όστρακα, τα μαλάκια, φέτα Ολυμπιάδας, μέλι Αρναίας, ρύζι Στρυμώνα, φρούτα του δάσους και βότανα του Χολομώντα, πίτες φτιαγμένες από αρμυρίκια του Αιγαίου και ανοιξιάτικα χόρτα, αλλά και ολόφρεσκα ψάρια, που γέμισαν τα γιορτινά τραπέζια και τις εκδηλώσεις γνωριμίας με την Κουζίνα της περιοχής, με πλήθος παράλληλα πολλών επισκεπτών.


Στη συνέχεια, Έλληνες εκπρόσωποι Τύπου ανακάλυψαν την προαθωνική παράκτια ζώνη, επισκεπτόμενοι την Αμμουλιανή, το Στρατώνι, την Ιερισσό, τα Νέα Ρόδα, την Ουρανούπολη και τις νησίδες Δρένια, ενώ ακολούθησαν τη θαλάσσια προσκυνηματική περιήγηση κατά μήκους της δυτικής πλευράς του Αγίου Όρους.


 Άλλες 22 γαστρονομικές συνολικά βραδιές περιμένουν Έλληνες και ξένους επισκέπτες στην προαθωνική χερσόνησο, όπου κάθε βράδυ στις 8, η επικεφαλής της διοργάνωσης, chef Ντίνα Νικολάου και 18 τοπικοί chef, σε συνεργασία με πέντε 5 Ευρωπαίους chef, αναδεικνύουν τη χρήση των τοπικών προϊόντων στη μαγειρική / ζαχαροπλαστική και παρουσιάζουν γαστρονομικές τεχνικές, βασισμένες στις επιρροές εκείνες, που αποτελούν τους πέντε άξονες της διοργάνωσης:

Η αρχαιοελληνική κουζίνα
Η ευλογία του αγιορείτικου κόλπου
Η μοναστηριακή κουζίνα
Η κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων
Η μεσογειακή κουζίνα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !