Η Τήνος οργανώνεται και μπαίνει δυναμικά στον γαστρονομικό χάρτη, με διοργάνωση σχετικής Ημερίδας στο Νησί της Μεγαλόχαρης την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 στις 19.30 στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, η οποία έρχεται σαν συνέχεια της πρωτοβουλίας "Tinos Food Paths" των ντόπιων επαγγελματικών φορέων του κλάδου, ενώ έχει ήδη προηγηθεί εκδήλωση γευσιγνωσίας σε εστιατόριο στο Παρίσι, ενώ και Γάλλοι Δημοσιογράφοι διάσημου περιοδικού γαστρονομίας δοκίμασαν τελευταία όλες τις παραδοσιακές λιχουδιές της Τήνου!
ΤΗΝΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
Οι γεύσεις του ευλογημένου νησιού μας είναι άλλωστε μοναδικές και περιζήτητες για όποιον τις δοκιμάσει, όπως η λούζα, το λουκάνικο, το σκορδάτο, το χοιροµέρι, το ξεχωριστό τηνιακό γάλα, η γραβιέρα Τήνου, η κοπανιστή, το τυράκι το στρογγυλό, το πέτρωµα (τυρί ανάλατο), το ανθότυρο, το µαλαθούνι!
Γνωστό είναι επίσης το αγκιναράκι, η λιαστή ντομάτα και η κάππαρη, το άριστης ποιότητας ροζακί σταφύλι και η περίφημη µουσταλευριά από γλυκό µούστο, ο τηνιακός οίνος και το ρακί, αλλά και τα πασίγνωστα τηνιακά γλυκά όπως αµυγδαλωτά, παστέλι, λυχναράκια (πασχαλινές γλυκές τυρόπιτες), ξεροτήγανα και ψαράκια (ψημένο φύλλο με γέμιση από καρύδι, πασπαλισμένο με άχνη).