ΑΘΗΝΑ: "ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" ΓΡΑΦΕΙ Η DAILY MAIL - Daily Mail for Athens

0


Ένα εξαιρετικό και σπάνιο άρθρο-ύμνο για την Αθήνα δημοσιεύει η βρετανική Daily Mail ανακηρύσσοντας την διάσημη για την "αρχιτεκτονική, την Ακαδημία και την γέννεση της Δημοκρατίας" πρωτεύουσα της Ελλάδας, ως "το μεγαλύτερο ανοιχτό - υπαίθριο Πανεπιστήμιο του κόσμου"!


  "Το να περπατάς στο λιθόστρωτο μονοπάτι του μεγαλύτερου αρχαιολογικού πάρκου της Ευρώπης στην Αθήνα, είναι ένα συναρπαστικό μάθημα ιστορίας στο μεγαλύτερο  υπαίθριο Πανεπιστήμιο του κόσμου. 

  Δεν υπάρχουν χρεώσεις. Ούτε καθηγητές. Καμία εργασία. Δεν χρειάζεται καν να παρακολουθείς καθημερινά, αρκεί να είσαι ακριβώς εκεί όταν βρεθεί κάτι που θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον.

  Όπως η Ρώμη, η Αθήνα σας περιβάλλει με την αρχαία: η Ακρόπολη, το Θέατρο του Διονύσου, Ηρώδου Αττικού, Αψίδα του Αδριανού και η Αθηναϊκή Τριλογία" γράφει χαρακτηριστικά στη Mail ο ενθουσιασμένος David Constable, ενώ εκθειάζει γενικότερα την Ελλάδα, με την αρχέγονη μυθολογική πάλη αθλητών Γιγάντων και Τιτάνων, την γέννηση των Ολυμπιακών Αγώνων και την Φιλοσοφία,  θυμίζει μάλιστα ακόμη και το Πυθαγόρειο Θεώρημα!


  Η Ελλάδα "είναι μια χώρα που υπάρχει στη συνείδησή μας, είτε την έχουμε επισκεφθεί είτε όχι" σημειώνει το άρθρο της διάσημης βρετανικής εφημερίδας, απογειώνοντας τις εντυπώσεις για τη χώρα μας!

  Κάτι που δείχνει για άλλη μια φορά, πως η Ιστορία, ο Πολιτισμός, η φύση, η παράδοσή μας, είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές και διαφημιστές μας στο εξωτερικό και η μεγαλύτερη και κύρια πηγή εθνικού εισοδήματος, που με μια λέξη λέγεται "Τουρισμός"!



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !