ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ - Milos Ancient Theatre

0

 
 Άνοιξε πλέον τις "πύλες" του το πανέμορφο, μαρμάρινο, αρχαίο θέατρο της Μήλου, ύστερα από πολύχρονες εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Το Αρχαίο Θέατρο Μήλου πριν την αποκατάσταση

Το Αρχαίο Θέατρο Μήλου μετά την αποκατάσταση


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΜΗΛΙΩΝ

  Το αρχαίο θέατρο, με την υπέροχη θέα, παρότι δεν έχει ερευνηθεί πλήρως αρχαιολογικά και σε βάθος, αποδόθηκε εν τούτοις αποκατεστημένο στο κοινό, ξεκινώντας μάλιστα θεατρικά παράσταση με τον περίφημο και συγκλονιστικό διάλογο των Μηλίων προς τους Αθηναίους, που ήλθαν στο νησί ως ηγεμονική δύναμη το 416 π.Χ., προσπαθώντας να το εντάξουν στην Αθηναϊκή Συμμαχία, χωρίς να σεβαστούν του Μηλίους που ζητούσαν να τηρήσουν ουδετερότητα κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου.
   
  Ο διάλογος με τα επιχειρήματα και ιδίως εκείνα των Μηλίων, που προσπαθούν μέσα στην αδυναμία τους να αντισταθούν στην θέληση της δυνατής Αθήνας - όπως τον καταγράφει ο Θουκυδίδης - είναι πραγματικά συγκλονιστικός και πάντα επίκαιρος και διαχρονικός!

   Αποτέλεσμά του άλλωστε, υπήρξε η εξόντωση των Μηλίων και ο εξανδραποδισμός των γυναικών και παιδιών του νησιού από τους Αθηναίους. Κάτι που η Θεία Δίκη δεν θα αφήσει ατιμώρητο, με την αναπάντεχη ήττα και καταστροφή της Αθήνας στη Σικελία το 413 π.Χ.

   Θα αποτελέσουν λοιπόν κατά κάποιο τρόπο εξιλέωση 2.400 χρόνια μετά και τα έργα ανάδειξης του θεάτρου από το εν Αθήναις  Υπουργείο Πολιτισμού και ο θεατρικά αποδιδόμενος συγκλονιστικός διάλογος, που δείχνει το φρόνημα των ηρωικών Μηλίων.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)