Έλληνας είναι ο καλύτερος Νέος Σεφ της Ευρώπης για το 2016, όπως αποφάνθηκε το IGCAT (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism) που εδρεύει στο Sant Pol de Mar της Βαρκελώνης στην Ισπανία.
Ο IGCAT, σε συνεργασία με το τοπικό University School of Hospitality Management, βράβευσε τον Σταμάτη Μισομικέ από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ως τον καλύτερο Νέο Σεφ της Ευρώπης για το 2016 (European Young Chef 2016)!
Ο Σταμάτης, κατάφερε να συνδυάσει 19 διαφορετικά υλικά από νησιά του Νοτίου Αιγαίου, όπως τα περίφημα ντοματάκι Σαντορίνης, γαριδάκι Σύμης, κάπαρη Ρόδου, σαφράν Αστυπάλαιας, για να παρουσιάσει μια εκπληκτική γεύση που ενθουσίασε τους κριτές και του έδωσε τελικά την υψηλότερη βαθμολογία, αφήνοντας πίσω χώρες με γαστρονομική παράδοση όπως η Ιταλία και η Ισπανία!
Το πιάτο της νίκης ονομάστηκε από τον Μισομικέ "Σαλάς, η χαρά της γέννησης".