ΦΤΙΑΞΤΕ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΗΜΝΟ- Octopus with pasta from Lemnos

0

 
 Πεντανόστιμο, σαρακοστιανό, παραδοσιακό χταποδάκι με μακαρόνια, με μια συνταγή από τη Λήμνο.


ΥΛΙΚΑ

1 Χταπόδι περίπου 1/2 κιλό καλά χτυπημένο για να είναι μαλακό

1/2 κιλό μακαρονάκι κοφτό (ή ζυμαρικά κορδέλες π.χ. ταλιατέλα κομμένη στη μέση)

3 ντομάτες τριμμένες

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 ποτηράκι ελληνικό λευκό κρασί

1 κουταλάκι ρίγανη τριμμένη

5 κουταλιές ελαιόλαδου

5 ποτήρια ζωμό λαχανικών χλιαρό
(αντί έτοιμων κύβων, μπορούμε να βράσουμε για μιάμιση ώρα σε κατσαρόλα ένα μίγμα με λίγα κρεμμύδια, πράσο, κάμποσα καρότα, ντομάτα, σέλινο, πιπεριές)

Αλάτι, πιπέρι

Προαιρετικά φύλλα ρόκας για γαρνίρισμα (ή μαϊντανό)



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  Καθαρίζουμε το χταπόδι από το μελάνι του, το πλένουμε και το κόβουμε σε κομματάκια.

  Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να χρυσίσει.

  Προσθέτουμε τα κομματάκια χταποδιού και αφήνουμε να σοταριστούν για περίπου 2-3 λεπτά, οπότε τα σβήνουμε με το λευκό μας κρασί.

   Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 - 25 λεπτά, χωρίς να προσθέσουμε νερό, επειδή θα βγάλει το χταπόδι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 περίπου ώρα.

   Προς το τέλος προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, αφήνουμε να βράσει και τότε ρίχνουμε το μακαρονάκι. Ανακατεύουμε και τα βράζουμε για 15 ακόμη λεπτά.

   Όταν βράσουν κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και δεν την αφήνουμε στο σβηστό μάτι.



ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

   Σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα ρόκας (ή εναλλακτικά με φυλλαράκια μαϊντανού)

   Συνοδέψτε με αυθεντικό ελληνικό ουζάκι. Καλή σας όρεξη

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !