ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΕΓΧΡΩΜΟΣ Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΖΗΚΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ - Zikos, old greek film

0

 
Ο "Ζήκος" (Κώστας Χατζηχρήστος), ο θρυλικός "μπακαλόγατος" του ελληνικού κινηματογράφου, επιστρέψει έγχρωμος, κεφάτος και ασυναγώνιστος, για να τα κάνει και πάλι "της κακομοίρας", αυτή τη φορά στον ANT1, αυτό το Σάββατο 18 Μαρτίου, στις 8.00 το βράδυ!


  Μετά το "Η γυνή να φοβείται τον άνδρα" (δείτε εδώ), η ταινία "Της Κακομοίρας" γίνεται το δεύτερο φιλμ του ελληνικού σινεμά που χρωματίζεται με ολοζώντανα, αυθεντικά χρώματα, λες και γυρίστηκε μόλις χθες, χάρη στην επαναστατική τεχνολογία ψηφιακού χρωματισμού!

  Η ταινία γυρίστηκε το 1963 σε σκηνοθεσία Ντίνου Κατσουρίδη, με παραγωγό τον ίδιο τον αξέχαστο κωμικό Κώστα Χατζηχρήστο, που δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας!



ΓΕΥΣΕΙΣ...

   Εκτός όλων των άλλων, ο χρωματισμός του φιλμ δίνει τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε πώς ήταν τα πράγματα και η ζωή στην Ελλάδα πριν 50 χρόνια, πώς λειτουργούσαν τα Παντοπωλεία, ποια προϊόντα υπήρχαν και με ποια μορφή στα ράφια και να πάρουμε γεύσεις μιας τόσο νοσταλγικής γνήσιας εποχής, αλλά και ιδέες για το σήμερα...

 Και πόσο όμορφο το όνομα του Παντοπωλείου, γραμμένο με ψιλές και με δασείες: "η Ειλικρίνεια"...


ΥΠΟΘΕΣΗ

  Ο μπακαλόγατος του παντοπώλη Παντελή (Κώστας Δούκας), ο Ζήκος (Κώστας Χατζηχρήστος), ονειρεύεται μεγαλεία και σκαρφίζεται διάφορους τρόπους για να τα φτάσει. Το αφεντικό του θέλει να παντρευτεί μια πολύ νεότερή του κοπέλα, τη Λίτσα (Ντίνα Τριάντη), και ο Ζήκος θέλει τη φίλη της τη Φιφίκα (Νέλλη Παππά).

  Όμως οι κοπέλες θέλουν να παντρευτούν τους πραγματικά αγαπημένους τους (Θανάσης Μυλωνάς και Νίκος Ρίζος).

  Όταν τα ζευγάρια «κλέβονται», οι γονείς θα τους δώσουν την ευχή τους και τελικά ο Παντελής κι ο Ζήκος θα μείνουν ο ένας παρέα με την γκρίνια του άλλου..

   Πάρτε μια γεύση έγχρωμου Ζήκου στο βίντεο:


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !