ΣΙΦΝΟΣ: ΤΟ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ - Sifnos the delicious greek island

0

 
Στην άγριας ομορφιάς Σίφνο στις Κυκλάδες, εκείνο που ξεχωρίζει είναι το άρωμα των μπισκότων πορτοκαλιού  και γλυκάνισου, που πλημμυρίζει τα ασβεστωμένα σοκάκια, μαζί με μυρωδιές φασκόμηλου και ρίγανης, με πνοές αλμύρας και πορτοκαλί αυγοτάραχο, γράφει παραστατικά σε αφιέρωμά του το διεθνές τουριστικό περιοδικό Conde Nast Traveller (φωτογραφίες), που για το 2016 έχει επιλέξει με τους αναγνώστες του την Ελλάδα, ως την ομορφότερη χώρα του κόσμου (δείτε εδώ)!

  Στις Καμάρες πάλι, συνεχίζει, το μικρό λιμάνι του νησιού, ευωδιάζει καλαμαράκι και αντηλιακό, ενώ η αμμώδης ακρογιαλιά της Αγίας Μαρίνας, σας περιμένει για να βουτήξετε κατευθείαν.

  Στο χωριό Κάστρο και από το διάσημο Εκκλησάκι των Επτά Μαρτύρων (σ.σ. οι 7 παίδες εν Εφέσσω που κοιμόταν επί δύο αιώνες και εγέρθηκαν από θαύμα) θα δείτε τις πιο εντυπωσιακές ανατολές του ήλιου!

  Ενώ θα σας συνοδεύει το τραγούδι των τζιτζικιών, το περιοδικό προτείνει μια βόλτα με αυτοκίνητο ως τον Αρτεμώνα, το πιο όμορφο χωριό της Σίφνου, προτείνοντα σαν καλύτερη ώρα το σούρουπο, όταν τα γέλια των παιδιών μέσα στα σοκάκια, ανακατεύονται με τα κουτσομπολιά των γιαγιάδων και τα γεράνια που ξεπηδούν με τα άνθη τους μέσα από τις ρωγμές των πέτρινων τοίχων. 



 Το περιοδικό προτείνει για μεσημεριανό το καθιερωμένο πεντανόστιμο σιφναΐικο ρεβίθι, με σκεπαστές κατσαρόλες γεμάτες από ρεβίθια, κρεμμύδια και ελαιόλαδο που σιγοψήνονται σε ξυλόφουρνο όλη τη νύχτα συνήθως του Σαββάτου για να είναι έτοιμα την Κυριακή ή ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, με το χταποδάκι σε πρώτο πιάτο!

  Για βραδινό δοκιμάστε τσίπουρο με χοιρινό στιφάδο με πράσο, τουρσί, αντσούγιες και παϊδάκια, ελληνική σαλάτα με κρεμώδη μυζήθρα, ή τοπικό πιάτο κάπαρη και κρεμμύδια στιφάδο, ενώ για γλυκιά γεύση μαντολάτο, περγαμόντο και αμυγδαλωτά, που ψήνονται σε φούρνο με ξύλα, όπως και τα περίφημα 

  Γιατί όλα αυτά; Μα επειδή η Σίφνος έχει μεγάλη φήμη στους καλοφαγάδες, ως το νησί του Νικολάου Τσελεμεντέ, του περίφημου σεφ, που που έγραψε το πρώτο ελληνικό βιβλίο συνταγών το 1910!

  Τέλος, μην ξεχνάτε ότι η Σίφνος φημίζεται και τα τα μοναδικά της πήλινα, με μια παράδοση αγγειοπλαστικής αιώνων, που σίγουρα θα σας κερδίσουν, ως πραγματικά και ξεχωριστά έργα λαϊκής τέχνης!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !