Ο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - Athens Authentic Marathon

0

   Ξεκινά την Κυριακή πρωί στις 11 Νοεμβρίου 2018 ο συγκλονιστικός, 36ος κλασσικός Μαραθώνιος της Αθήνας, στην ίδια εκείνη διαδρομή που έτρεξε το 490 π.Χ. ο Φειδιππίδης, για να αναγγείλει στους Αθηναίους το χαρμόσυνο μήνυμα του "Νενικήκαμεν", της μεγάλης νίκης των Ελλήνων κατά των Περσών στον Μαραθώνα!

Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
Στον Τύμβο των ηρωικών Μαραθωνομάχων
  Ο αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας των 42.195 μέτρων, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο δύσκολες και απαιτητικές διαδρομές Μαραθωνίου και λόγω της ιστορικότητάς του, συγκεντρώνει χιλιάδες αθλητών από ολόκληρο τον κόσμο

  Η εκκίνηση δίνεται στην "Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου", στην πόλη του Μαραθώνα και οι αθλητές ακολουθούν την διαδρομή που χαράχθηκε για τον πρώτο Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896, όπου είχε θριαμβεύσει ο Έλληνας Σπύρος Λούης!


  Στα πρώτα χιλιόμετρα οι δρομείς ζουν μια μεγάλη συγκίνηση, καθώς περνούν με μια κυκλική διαδρομή γύρω από τον ιστορικό Τύμβο των πεσόντων Μαραθωνομάχων, αιώνιο Μνημείο παλικαριάς, αγωνιστικότητας, ανδρείας και φιλοπατρίας!

   Ο τερματισμός γίνεται όπως πάντα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας!

"ΔΑΣΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ" ΣΤΟ ΜΑΤΙ
  Ο Μαραθωνοδρόμοι  όμως φέτος, θα περάσουν από ένα κομμάτι γης που έζησε τον εφιάλτη της πύρινης λαίλαπας στο Μάτι, όπου έχασαν με τον πλέον οδυνηρό τρόπο τη ζωή τους δεκάδες εγκλωβισμένοι συμπολίτες μας. Πρόκειται για τη διαδρομή από το 12ο έως το 16ο χιλιόμετρο από Μαραθώνα προς Αθήνα! Γι΄ αυτό και σε εκείνο το κομμάτι οι αθλητές θα φορέσουν ένα πράσινο μαντήλι, να γίνουν κάτι σαν σαν "Δάσος Δρομέων", δίνοντας έτσι ένα μήνυμα συμπαράστασης και ελπίδας!

  Παράλληλα, καταβάλλεται προσπάθεια από τον ΣΕΓΑΣ, τους χορηγούς, αλλά και την ελληνική δρομική κοινότητα, να κατατεθούν χρήματα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος crowdfunding της Εθνικής Τράπεζας, www.act4greece.gr, με τα οποία θα αγοραστούν και θα φυτευτούν δέντρα, καλύπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερη έκταση κατά μήκος της Μαραθώνιας Διαδρομής

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 42.195 μ.
Ο αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας ξεκινά στις 9.00 π.μ. 
ΑΦΕΤΗΡΙΑ
Μαραθώνας

ΔΡΟΜΟΣ 10.000 μ.
Ο αγώνας των 10 χλμ ξεκινά στις 8:35 π.μ. και διεξάγεται στο Κέντρο της Αθήνας
ΑΦΕΤΗΡΙΑ:
Λ. Αμαλίας (στην είσοδο του Ζαππείου)

ΔΡΟΜΟΣ 5.000 μ.
Αγώνας Δρόμου 5 χλμ WIND - Πρωί: διεξάγεται στις 7:45 π.μ.
Ο απογευματινός αγώνας 5 χλμ WIND διεξάγεται στις 16:15 μμ
ΑΦΕΤΗΡΙΑ:
Λ. Αμαλίας (στην είσοδο του Ζαππείου)


www.ingreece.com.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !