ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΝΟ 1 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2019 - Peloponnese, the world's first destination for 2019

0


 Το μεγαλύτερο τουριστικό περιοδικό του κόσμου Condé Nast Traveler  ανέδειξε ως κορυφαίο παγκόσμιο τουριστικό προορισμό για το 2019 την αιωνόβια Πελοπόννησο, ανάμεσα σε 19 συνολικά προτάσεις από όλα τα μέρη της γης!

 Πρόκειται ασφαλώς για τεράστια διάκριση και νίκη για την Ελλάδα, που το ίδιο περιοδικό είχε αναδείξει ως την ομορφότερη χώρα του κόσμου για το 2016 (δείτε εδώ)!



ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ - ΜΙΑ ΧΑΛΑΡΗ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ


 Με τον τίτλο "Πελοπόννησος, Ελλάδα - μια χαλαγή γωνιά της Μεσογείου" ξεκινά το άρθρο γνωριμίας του CNT και της Rachel Howard, σημειώνοντας πως ενώ Σαντορίνη και Μύκονος έχουν πια υπερβολικό τουρισμό, οι επισκέπτες αρχίζουν να κινούνται πλέον προς την ηπειρωτική Ελλάδα, ανακαλύπτοντας τα μέρη της, όπως την Πελοπόννησο, που άρχισε να ανεβαίνει τουριστικά αρχικά χάρη στο άνοιγμα του Costa Navarino το 2010, ενώ λίγο αργότερα έπαιξε σημαντικό ρόλο το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας που άνοιξε σε διεθνείς πτήσεις, ανεβάζοντας κατά 15% τις αφίξεις στην περιοχή!

 Το περιοδικό σημειώνει ως πολύ θετικό το ότι το 2019 θα υπάρξει σιδηροδρομική επανασύνδεση της Πάτρας με τον Πύργο Ηλείας, καθώς τονίζει πως μια βόλτα με τρένο είναι ο ιδανικός τρόπος για να εξερευνήσει κανείς αυτή την χαλαρή περιοχή, η οποία υπήρξε προορισμός για ευεξία και φυσική κατάσταση, αφού ο Ιπποκράτης συνταγογράφησε εκεί θεραπευτικά μασάζ ελαιολάδου για αθλητές της Ολυμπίας


 Το CNT υπογραμμίζει στο σημείο αυτό, πως τώρα οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου θα φτάσουν στο Costa Navarino τον Απρίλιο του 2019, για τον πρώτο αγώνα Iron Man της Ελλάδας, το κορυφαίο και δυσκολότερο τρίαθλο στον κόσμο, όπου μετά από μια βουτιά 1,9 χιλιομέτρων στο Ιόνιο Πέλαγος, οι αγωνιζόμενοι θα περπατήσουν μέσα σε ελαιώνες πριν ξεκινήσουν έναν ημιμαραθώνιο παράλληλα με την παραλία Βοϊδοκοιλιά, ένα τέλειο ημικύκλιο λαμπερής άμμου!


  Η δυτική ακτή της Πελοποννήσου κυματίζει χιλιόμετρα από αμμόλοφους. Η Κουρούτα μπορεί να μην είναι η πιο ήσυχη παραλία, αλλά σύντομα θα γίνει η πιο χαρούμενη παραλία. Τον Μάιο, το ξενοδοχείο Dexamenes ανοίγει σε ένα παλιό εργοστάσιο κρασιών στην προκυμαία, μετά την αρχιτεκτονική παρέμβαση του K-Studio.Τα παρακείμενα κτίρια μετατρέπονται σε ταβέρνα, παντοπωλείο που πωλεί τοπικά προϊόντα και ένα ιστορικό δωμάτιο που θα συνδέει τους επισκέπτες με την τοπική κουλτούρα της οινοποιίας.


  Η Πελοπόννησος έχει περισσότερα οινοποιεία και ποικιλίες σταφυλιών από οποιαδήποτε άλλη περιοχή στην Ελλάδα. Είναι μια παράδοση που μπορείτε να δοκιμάσετε στην Eumelia, ένα αγρόκτημα ανάμεσα σε 50 στρέμματα βιολογικών ελαιώνων και αμπελώνων και στο Zz Kyllini LA, ένα νέο κτήμα στην Κυλλήνη που παράγει το δικό του κρασί, μέλι και αλεύρι Ζέα.


 Το Euphoria Retreat, ο πρώτος spa προορισμός της Ελλάδας, με τη βυζαντινή αρχιτεκτονική, δεν είναι μόνο για πνευματική αφύπνιση και χαλάρωση. Τα ενεργά καταφύγια περιλαμβάνουν την "Spartan περιπέτεια στη φύση", με αναρρίχηση, ράφτινγκ και αλεξίπτωτο πλαγιάς.


 Υπάρχει περισσότερη δράση εκτός δικτύου στο Villa Vager Mani, από πεζοπορία και τοξοβολία μέχρι καγιάκ και καταδύσεις. Αυτός ο οικογενειακά διοικούμενος ξενώνας διαθέτει τέσσερις σουίτες σε ένα οχυρωμένο αρχοντικό του 1858. Απέχει 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από το χωριό Καρδαμύλη, όπου το πιο επιθυμητό ακίνητο στην Πελοπόννησο θα είναι διαθέσιμο για ενοικίαση για τρεις μήνες του έτους από το 2020. Το πετρόκτιστο αυτό σπίτι, που βρίσκεται πάνω από έναν ιδιωτικό όρμο, χτίστηκε από τον συγγραφέα ταξιδιών Πάτρικ Λη Φέρμορ στη δεκαετία του 1960, όπου έγραψε, κολύμπησε και διασκεύασε ποιητές και ζωγράφους μέχρι το θάνατό του σε ηλικία 96 ετών, καταλήγει το τόσο επαινετικό για την Πελοπόννησο άρθρο του Condé Nast Traveler!

 Ανακαλύψτε λοιπόν και εσείς την μοναδική Πελοπόννησο, τον Νο1 τουριστικό προορισμό στον κόσμο για το 2019 και κλείστε τις ξεχωριστές διακοπές σας τώρα, στην πανέμορφη Ελλάδα!










Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !