Μύδια Ολυμπιάδας σαχανάκι
ΥΛΙΚΑ
1 σακουλάκι μύδια καθαρισμένα φρέσκα1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
Μερικές φέτες λεμόνι και λίγο ξύσμα
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
Λίγο χυμό λεμόνι
Λίγη μουστάρδα
Φέτα τριμμένη
Ρίγανη
Λίγη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα μύδια και αφαιρούμε τις φουντίτσες τους. Ρίχνουμε σ’ ένα σαγανάκι το λάδι και προσθέτουμε τη ντομάτα, τις πιπεριές, το λεμόνι και τα βράζουμε ελάχιστα, ώσπου να μαλακώσουν.Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια, το χυμό λεμόνι και αν χρειάζεται λίγο αλάτι. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το μείγμα 5 λεπτά.
Όταν το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μαϊντανό και ρίγανη.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Το μυστικό είναι να φτιάξετε το σαχανάκι με μύδια από την Ολυμπιάδα. Είναι τα καλύτερα της Ελλάδας – νόστιμα, μεγάλα, καθαρά, υγιή! Αυτό συμβαίνει γιατί ο ποταμός Στρυμώνας εκβάλλει στο Στρυμονικό κόλπο, στην άκρη του οποίου βρίσκεται η Ολυμπιάδα, με αποτέλεσμα να συμβάλει στη διαμόρφωση συνθηκών παραγωγής των ονομαστών «Μυδιών Ολυμπιάδας». Οι κάτοικοι τιμούν τη θάλασσα γι' αυτό το δώρο που τους χαρίζει και κάθε χρόνο στις 6 - 7 Ιουλίου (της Αγίας Κυριακής) διοργανώνουν τη Γιορτή Μυδιού, προκειμένου να γιορτάσουν την πλούσια τοπική παραγωγή.
Η συνταγή προέρχεται από τη Λουλουδιά Αλεξιάδου, chef του ξενοδοχείου και του restaurant Ακρογιάλι στην Ολυμπιάδα