ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΠΕΤΣΩΝ - Spetses Classic Yacht Regatta 2019

0
Spetses Classic Yacht Regatta


 Στο νησί της Μπουμπουλίνας ανοίγει πανιά από 27 έως 30 Ιουνίου 2019 ο Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών Σπετσών!

Μπουμπουλίνα, Σπέτσες

Το Spetses Classic Yacht Regatta (SCYR) ιδρύθηκε το 2011 και αποτελεί έκτοτε, τον δημοφιλέστερο αγώνα στο είδος του στην Ελλάδα, αλλά και έναν από τους σημαντικότερους στη Μεσόγειο!

Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών Σπετσών

  Το SCYR διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών.


 Η επιτυχημένη διοργάνωση αποτελεί πλέον θεσμό, με τις ιστιοδρομίες κλασσικών σκαφών, καϊκιών και λατινιών να προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις και πλούσιο ανταγωνισμό, τόσο στους συμμετέχοντες, όσο και στο πλήθος των τουριστών που συρρέουν για το μοναδικό αυτό θέαμα στο νησί!


  Άλλωστε, οι σημαντικότεροι άνθρωποι της θάλασσας, τόσο από τον αθλητικό, όσο και από τον επιχειρηματικό χώρο, από Ελλάδα και εξωτερικό, φτάνουν κάθε χρόνο στις Σπέτσες, με πάνω από 75 σκάφη και 400 μέλη πληρώματος, για να αγωνιστούν στα πιο ναυτικά νερά του κόσμου!


 Ο ιδιαίτερος αυτός αγώνας εξυμνεί τις αρχές και αξίες της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι, με τους θεατές να έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν σπάνια σκαριά από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να απολαύσουν υψηλού επιπέδου αγώνες ιστιοπλοΐας, σε μία πραγματική γιορτή του ναυταθλητισμού και της υπέροχης ξυλοναυπηγικής τέχνης.




ΞΥΛΙΝΑ ΚΑΪΚΙΑ


 Τον αγώνα κάνει μοναδικό, η διεθνής καινοτομία του να αγωνιστούν κλασσικά σκάφη, ελληνικά παραδοσιακά καΐκια και λατίνια, ταυτόχρονα, σε έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα!

Αφρόεσσα

  Μερικά από τα πιο φημισμένα καΐκια της χώρας, όπως η "Φανερωμένη", η "Παναγιά της Τήνου", η "Αλκυόνη", ο "Αίολος Σπετσών", ο "Νότιος Άνεμος", η "Αφρόεσσα", ο "Στρατής", η "Μαρίδα", ο "Αγ. Γεώργης" που έχουν ναυπηγηθεί στα παραδοσιακά καρνάγια του Περάματος, της Σύρου, της Κοιλάδας και των Σπετσών, έχουν συμμετάσχει στο Spetses Classic Yacht Regatta, τον μεγαλύτερο αγώνα κλασσικών σκαφών στην Ελλάδα!


  Τα ξύλινα καΐκια αποτελούν άλλωστε ισχυρό μαγνήτη με την ομορφιά και την λιτή πολυτέλεια τους.


 Έτσι, η διοργάνωση αναδεικνύει παράλληλα, σε όλη της την αρχοντιά και την μαεστρία, την παραδοσιακή ξυλοναυπηγική τέχνη, κορυφαία ομορφιά και θαλάσσιο κέντημα της Ελλάδας, που πρέπει να την κρατήσει και να την διδάξει στους νεότερους, για να μην χαθεί μια τέτοια πανάρχαια τέχνη, που έφερε δόξα, ευημερία μα και ελευθερία στην χώρα.




ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


   Δείτε τα βίντεο:





Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !