Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΣΕ PLAYMOBIL ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - Revolution of 1821 for kids

0


   "Μιλάει" στα μάτια των παιδιών η μοναδική έκθεση με Playmobil για την Επανάσταση του 1821, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής)!



ΤΟ ΄21 ΜΕ PLAYMOBIL


  "Το '21 αλλιώς" περιλαμβάνει πάνω από 20 μικρά και μεγάλα διοράματα (τρισδιάστατες απεικονίσεις σκήνων), κατασκευασμένα από φιγούρες και εξαρτήματα PLAYMOBIL, τα οποία απεικονίζουν σκηνές εκείνης της περιόδου.


ΟΙ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ


   Οι πρόσφυγες της Πάργας, ο όρκος των Φιλικών, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης να διαβαίνει τον Προύθο ποταμό, η Μάχη του Ιερού Λόχου στο Δραγατσάνι, η κήρυξη της Επανάστασης στην Αγία Λαύρα, η Πολιορκία της Τριπολιτσάς, οι Ναυμαχίες της Μπουμπουλίνας, η Έξοδος του Μεσολογγίου, η δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια, αλλά και η αρπαγή των μαρμάρων του Παρθενώνα από τον Έλγιν, είναι μερικά μόνο από τα προς έκθεση διοράματα, στα οποία παρουσιάζονται πάνω από 80 πρωταγωνιστές της Επανάστασης, ενώ συνολικά χρησιμοποιούνται πάνω από 1300 φιγούρες και αξεσουάρ!


ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ


  Για την κατασκευή των διοραμάτων εργάστηκαν οι συλλέκτες Γιώργος Αγγελίδης, Ντένης Βαγγόπουλος, Άγγελος Γιακουμάτος και Βασιλική Φατή, ενώ τις φιγούρες ειδικής κατασκευής που απεικονίζουν ιστορικά πρόσωπα σχεδίασε και κατασκεύασε ο Στέλιος Μυλωνάς, χρησιμοποιώντας υλικό από την δική του συλλογή. 


ΩΡΑΡΙΟ


   Η έκθεση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου που διοργανώνεται στα πλαίσια των γενικότερων εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, θα διαρκέσει έως και τον Μάιο του 2020 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


     Οι ώρες λειτουργίας της είναι Τρίτη έως Κυριακή, από τις 9:00 έως τις 14:00.




Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !