ΣΤΟ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟ PIPER ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΥ - In the sunken Piper of Makronissos

0



 Ο γνωστός θρυλικός πλέον αυτοδύτης Κώστας Θωκταρίδης, "ο γητευτής των βυθών", μιλάει στον Ιωσήφ Παπαδόπουλο και το "Rib and Sea" για το επιχειρησιακό σκάφος του "Ωκεανίς", τον εξοπλισμό του και επιδεικνύει τα περίφημα γαλλικά τηλεκατευθυνόμενα υποβρύχια ρομποτάκια (R.O.V.) που κάνουν πια όλη την δύσκολη και επικίνδυνη δουλειά, καθώς είναι εφοδιασμένα με κάμερες ευκρίνειας, προβολείς και βραχίονες, ώστε να μπορούν να προσεγγίζουν και τα πιο δύσκολα, βαθιά και σκοτεινά ναυάγια, μεταφέροντας ζωντανά την εικόνα τους στο σκάφος επιφανείας!


 Ο Κώστας Θωκταρίδης δείχνει στο βίντεο πώς δουλεύουν αυτά τα υποβρύχια ρομποτάκια, προσεγγίζοντας από όλες τις πλευρές ένα βυθισμένο Piper PA-28-181 Warrior II, το οποίο, στις 2 Οκτωβρίου 1988, ερχόμενο από Πάρο προς Μαραθώνα, προσθαλασσώθηκε αναγκαστικά λόγω προβλήματος σε κινητήρα και καύσιμα!

 Έχασε τότε από την πρόσκρουση το ένα φτερό, αλλά επέπλευσε, δίνοντας καιρό στους δύο πιλότους να σωθούν και αργότερα βυθίστηκε

 Το Piper βρίσκεται μπροστά από το βορειοδυτικό άκρο της Μακρονήσου, σε προσεγγίσιμο βάθος 18 μέτρων, αποτελώντας ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη καταδύσεων στην Ελλάδα!

 Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το πλάνο με την υποβρύχια κάμερα - που ακολουθεί το ρομποτάκι - να μπαίνει στην βυθισμένη καμπίνα του αεροσκάφους. Απολαύστε το



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !