ΤΑ 17 ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - The most beautiful island villages of Greece

0



 Τα 17 ωραιότερα χωριά των νησιών της Ελλάδας παρουσιάζει το διεθνές τουριστικό περιοδικό Condé Nast Traveller, εστιάζοντας στην γραφικότητα και τα παραδοσιακά χρώματά τους.

 1. ΝΗΜΠΟΡΙΟ  Χάλκης - Στην πρώτη θέση τοποθετεί το Νημποριό της ακριτικής Χάλκης των Δωδεκανήσων, που με τα νεοκλασικά του αρχοντικά, το άγονο έδαφος σε αντίθεση με το βαθύ μπλε της θάλασσας μοιάζει να βγήκε από κινηματογραφικά στούντιος.

 2. ΧΩΡΑ Νάξου - Με τα λευκά κυκλαδίτικα σπίτια να σκαρφαλώνουν στον λόφο πλάι στην θάλασσα.

 3. ΚΑΤΑΠΟΛΑ Αμοργού - Ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια του Αιγαίου, χτισμένα γύρω από την αμμουδιά, με το παλιό κάστρο να αγναντεύει το πέλαγο από ψηλά.

 4. ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ηρακλειάς - Το λιμάνι της γραφικής Ηρακλειάς με την ομώνυμη παλιά Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και τα λίγα ταβερνάκια πλάι στην σμαραγδένια θάλασσα, κάπου εκεί ανάμεσα σε Νάξο και Ίο.

 5. ΠΑΝΑΓΙΑ Ηρακλειάς - Το κρυμμένο από τους πειρατές χωριό Παναγιά Ηρακλειάς, με τις παραδοσιακές του αυλές στολισμένες με πέτρινους φούρνους, κάτω από την πανοραμική κορυφή Πάπα.

 6. ΑΝΩ ΣΥΡΟΣ - Χτισμένη τον 13ο αιώνα, με απολαυστική ησυχία και στενάκια που μόνο με τα πόδια μπορείς να εξερευνήσεις.



 7. ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΣΙΦΝΟΥ - Γνωστή για το "στενό" της όπου χτυπάει η καρδιά των ντόπιων γεύσεων αλλά και της νυχτερινής Σίφνου, μέσα σε παραδοσιακά δρομάκια και κτίρια, όπως του καφενείου του Δρακάκη του 19ου αιώνα.

 8. ΚΑΣΤΡΟ ΣΙΦΝΟΥ - Το μεσαιωνικό Κάστρο που στέκεται σε έναν γκρεμό με θέα το Αιγαίο, ενώ διάσημο είναι εκεί και το Εκκλησάκι των Επτά Μαρτύρων πάνω στο βραχοπέλαγος.

9. ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ - Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, χωρίς το παραδοσιακό όμως άσπρο και μπλε των Κυκλάδων, αλλά με τον δικό της αρχιτεκτονικό χρώμα ανάμεσα σε πέτρα και νεοκλασικά σε μπεζ και ροζ.

10. ΓΙΑΛΟΣ ΣΥΜΗΣ - Το λιμάνι της Σύμης με χρώμα καραμέλας και σπίτια παραθαλάσσια που ανεβαίνουν τα 500 σκαλοπάτια της πλαγιάς, συνιστώντας ένα μοναδικό μνημείο.

11. ΚΛΗΜΑ ΜΗΛΟΥ - Δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει το Κλήμα της Μήλου, το γραφικό ψαροχώρι γεμάτο σπίτια λαξευμένα σε βράχους, με φωτεινά χρώματα και πόρτες που φωλιάζουν βάρκες, μέσα στην αγκαλιά κυριολεκτικά της θάλασσας.

12. ΠΛΑΚΑ ΜΗΛΟΥ - Η πρωτεύουσα της Μήλου, σε έναν λαβύρινθο από πέτρινα δρομάκια και τοίχους στολισμένους από ανθισμένες βουκαμβίλιες.



13. ΑΓΝΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - Ένας όμορφος βοτσαλωτός όρμος με γραφικές ταβέρνες, όπως ο Νικόλας, όπου δένουν σκάφη, ενώ παραδίπλα είναι το Καλάμι όπου έζησε ο συγγραφέας Λώρενς Τζωρτζ Ντάρελ.

14. ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ - Το Καστελόριζο (Μεγίστη) είναι γνωστό σε πολλούς ως ο τελευταίος σταθμός της Ευρώπης, στολισμένο με παστέλ σπίτια πλάι στην θάλασσα, που ανεβαίνουν ως πάνω ακολουθώντας σκαμμένα σκαλοπάτια.

15. ΟΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ - Η Οία αγκαλιάζει τον βράχο της Σαντορίνης (Θήρας) και είναι διάσημη για το ηλιοβασίλεμά της και τα πολυσύχναστα στενά της, ανάμεσα σε λευκά σπίτια και Εκκλησίες με μπλε τρούλους με υπέροχη θέα.

16. ΧΩΡΑ ΑΜΟΡΓΟΥ - Έξι ώρες με πλοίο μακριά από την Αθήνα, αποζημιώνει στην Χώρα του ταξιδιώτες που αναζητούν μια εναλλακτική λύση, μακριά από τα πολύβουα άλλα νησιά των Κυκλάδων, με το Κάστρο, τα δρομάκια, τους βυζαντινούς Ναούς και τους όμορφους ανεμόμυλους.

17. ΜΙΚΡΗ ΒΕΝΕΤΙΑ ΜΥΚΟΝΟΥ - Νησιώτικα κτίρια προσκολλούνται στην προκυμαία της πλακόστρωτης Χώρας της Μυκόνου, ενώ ακριβώς πάνω στην ακτή, καταστήματα και εστιατόρια γέρνουν πάνω από το νερό, με το φύσημα των κλασικών κυκλαδίτικων ανεμόμυλων.

IN GREECE  -  ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΜΕΣ ΔΩΜΑΤΙΩΝ
BOOKING HOTELS IN GREECE



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !