Ο "καλόγερος" είναι μια εκπληκτική και γευστική συνταγή από την μοναδική Νάξο του Αιγαίου, με μελιτζάνα, κοκκινιστό και τα ασυναγώνιστα ναξιώτικα τυριά. Απολαύστε την:
ΥΛΙΚΑ
4 μεγάλες μελιτζάνες
8 κομμάτια κοκκινιστό κρέας μοσχάρι (από κιλότο ή ποντίκι)
2 μεγάλες ντομάτες (κομμένες ροδέλες)
8 φέτες ξινομυζήθρα
8 φέτες γραβιέρα Νάξου
λίγη κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, αφαιρούμε ένα κομμάτι από το πίσω μέρος για να καθίσει καλά στο ταψί, τις χαράζουμε λίγο και τις τηγανίζουμε όπως για τα παπουτσάκια.
Αφού τις βγάλουμε και τις αφήσουμε να στραγγίσουν, τις βάζουμε σε ένα ταψί, βάζουμε πάνω στις μελιτζάνες το μοσχάρι, από πάνω την ξινομυζήθρα, μετά τη ντομάτα και πάνω – πάνω την γραβιέρα.
Ρίχνουμε στην κορυφή λίγη κανέλα και ψήνουμε 3 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσει η γραβιέρα. Σερβίρεται με τηγανιτές πατάτες.
Καλή σας όρεξη