ΣΠΑΝΙΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ ΑΜΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ - Rare amphorae at the Acropolis Museum

0

Σπάνιοι αμφορείς στο Μουσείο Ακροπόλεως - Rare amphorae at the Acropolis Museum


Σπάνιοι αμφορείς ηλικιας 2.500 ετών, βραβεία των Αγώνων στα αρχαία Παναθήναια, εκτίθονται για λίγους μήνες στο Μουσείο Ακροπόλεως, ερχόμενοι από το "Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο" Καναδά στην Αθήνα!


ΤΩΝ ΑΘΗΝΗΘΕΝ ΑΘΛΩΝ

Οι περίτεχνοι ελληνικοί αμφορείς αποτελούσαν έπαθλο στους Παναθηναϊκούς Αγώνες (Αθήνηθεν άθλων) και προσφέρονταν στους νικητές γεμάτοι με αγνό αττικό ελαιόλαδο, έχοντας από την μία πλευρά ζωγραφισμένα με εξαιρετική τέχνη την Πρόμαχο Αθηνά και από την άλλη το αγώνισμα στο οποίο ο νικητής είχε διακριθεί!

Οι Αγώνες γινόταν τις πρώτες ημέρες των Παναθηναίων που διακρούσαν οκτώ ημέρες και ολοκληρωνόταν με την μεγάλη πομπή προς την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα.


ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΓΗ

Σπάνιοι αμφορείς στο Μουσείο Ακροπόλεως - Rare amphorae at the Acropolis Museum

Τι περιπέτειες θα είχαν να διηγηθούν, τις λαχτάρες, τι αγωνίες, τι χαρές και τι δάκρυα, καθώς επί 2.500 χρόνια έζησαν την ιστορία του κόσμου μέσα από την πικρή απομάκρυνσή τους από την Ελλάδα, το φως, την λαλιά, το πνεύμα της!

Μπορεί να σας μιλήσουν για όλα αυτά, σαν τους αντικρύσετε με νόστο, ως απόγονοι εκείνων των αρχαίων Ελλήνων Αθλητών, στο Μουσείο της Ακρόπολης, από 20/06/2022 έως 08/01/2023. (εδώ το ωράριο λειτουργίας)

IN GREECE  -  ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ

Δωμάτια στην Αθήνα - Rooms in Athens

Booking.com
 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !