Ο ΙΝΤΙΑΝΑ ΤΖΟΟΥΝΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ - Indiana Jones in Greece and the Antikythera Ancient Computer

0

Indiana Jones in Greece and the Antikythera Ancient Computer
 

Ο διάσημος Ιντιάνα Τζόουνς (Χάρισον Φόρντ) επέστρεψε δριμύτερος και σοφότερος στην μεγάλη οθόνη, συνδέοντας αυτή την φορά την μυστήρια αποστολή του με τον επίσης μυστηριώδη ελληνικό "Υπολογιστή των Αντικυθήρων"ο αρχαιότερος υπολογιστής του κόσμου, που βρέθηκε σε  ναυάγιο αρχαίου πλοίου στα γραφικά Αντικύθηρα!


Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Απίστευτη λεπτομέρεια - Ο ένας δείκτης φέρει τον Ήλιο και ο άλλος την Σελήνη,
περιστρεφόνενος και γύρω από τον εαυτό του, ταυτόχρονα με την κίνηση στο επίπεδο,
δείχνοντας έτσι συνεχώς και τις φάσεις του Φεγγαριού


Ήταν ένα πλοίο που ερχόταν από την Ρόδο το 76 - 60 π.Χ., φορτωμένο με κλεμμένα αρχαία ελληνικά έργα τέχνης και ευφυίας, που προφανώς τα πήγαιναν, όπως τόσα άλλα, στην Ρώμη, κάποιοι αρχαίοι "Ελγιν"! Η ελληνική θάλασσα όμως αντέδρασε δυναμικά, ζήτησε τον λόγο και τράβηξε τα κλοπιμαία στην γαλάζια, βαθιά αγκαλιά της, σε βάθος 40 έως 64 μέτρων, φανερώνοντάς τα πάλι μετά από αιώνες, στις 17 Μαΐου 1901 μ.Χ., σε ένα ελληνικό σφουγγαράδικο!

Ο ίδιος ο μηχανισμός έχει υπολογιστεί ότι κατασκευάστηκε περί το 205 - 100 π.Χ., κατά την περίφημη Ελληνιστική Εποχή, ή και παλαιότερα, κατά τα χρόνια πάντως του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των Επιγόνων του, που έφεραν το φως του Ελληνικού Πολιτισμού, την Ελληνική Γλώσσα και Φιλοσοφία σε όλη την Ανατολή ως την Ινδία!

Ο πολύπλοκος μηχανισμός ήταν κατασκευασμένος από μπρούντζο, μέσα σε ξύλινο πλαίσιο και αποτελούνταν από 30 οδοντωτούς τροχούς που περιστρέφονταν γύρω από 10 συνολικά άξονες. Οι δείκτες έδιναν πληροφορίες γυρνώντας πάνω σε 5 σταθερούς δίσκους - οθόνες, όπως τα ρολόγια, ενώ υπήρχαν παντούν μικρές ελληνικές επιγραφές με οδηγίες χρήσης!

Ο μηχανισμός ήταν σχεδιασμένος να υπολογίζει και να απεικονίζει τις κινήσεις των ουρανίων σωμάτων, τις εκλείψεις ηλίου και σελήνης, καθώς και τις φάσεις του φεγγαριού (εικόνα) κατά ημέρα και ώρα! 

Επίσης, προσδιόριζε την ημερομηνία τέλεσης αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, Πυθίων, Ισθμίων, Νεμέων και άλλων!

Μιλάμε για μια τελειότητα, απίστευτης ακρίβειας και συγχρονισμού, που προδίδει μια τεχνογνωσία και τεχνολογία που μόνον οι Έλληνες είχαν, όπως φανερώνουν άλλωστε τα ελληνικά γράμματα που τον κοσμούν και τον επεξηγούν!

Αναρωτιούνται όλοι βέβαια ποιος να τον κατασκεύασε. Ο Απολλώνιος ο Ρόδιος, ο Αρχιμήδης, κάποιοι Έλληνες Σοφοί της περίφημης Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας;

Το άλλο ερώτημα είναι εάν κατασκευάστηκε μόνο ένας τέτοιος μηχανισμός ή πολλοί, που βρισκόταν προφανώς μόνο σε έμπιστα χέρια, κυβερνητικά ή εμπορικά, αφού η αξία του Ηλιακού, Σεληνιακού, Ημερολογιακού και Αθλητικού Υπερυπολογιστή, θα ήταν για την εποχή αμύθητη και θα αποτελούσε ταυτόχρονα κρατικό και εμπορικό μυστικό, που έφερνε πλούτο και δόξα σε όποιον τον κατείχε!


Ο ΙΝΤΙΑΝΑ ΤΖΟΟΥΝΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Ιντιάνα Τζόουνς  «Ο δίσκος του πεπρωμένου»

Αυτόν ακριβώς λοιπόν τον εκπληκτικό Αρχαίο Ελληνικό Υπολογιστή, τον "Δίσκο του Αρχιμήδη", προσπαθεί στην νέα του ταινία να ανακαλύψει σε όλα τα κομμάτια του ο Ιντιάνα Τζόουνς σαν "Δίσκο του Πεπρωμένου"!

Η ταινία μας γυρίζει πίσω στα 1944, με τον Ίντι να προσπαθεί να σώσει ένα κομμάτι του  Υπολογιστή των Αντικηθηρων από τα χέρια ενός Ναζί επιστήμονα, του Βόλερ, πάνω σε ένα τρένο. 

Εικοσιπέντε χρόνια αργότερα, το 1969, στον συνταξιοδοτημένο πια Τζόουνς εμφανίζεται η βαφτισιμιά του η Έλενα και τον πείθει να βρουν το κομμάτι του 1944, που βρίσκεται όμως κρυμμένο στο Πανεπιστήμιο. 

Εκεί τους επιτίθεται ο παλιός αμετανόητος Ναζί, ο Βόλερ, που τώρα εργάζεται στη NASA, έχοντας τα δικά του σχέδια, να γυρίσει με τον Δίσκο του Αρχιμήδη, πίσω στον χρόνο, να σκοτώσει τον Χίτλερ, για να αναλάβει άλλος ηγέτης και να οδηγήσει σε νίκη την Γερμανία...

Πάνω στην επίθεση, η Έλενα παίρνει το κομμάτι του Μηχανισμού και φεύγει στην γνώριμή μας Ταγγέρη για το πουλήσει, αλλά ο Ιντιάνα καταφέρνει να την σταματήσει με την βοήθεια παλιού φίλου.

Ο Βόλερ όμως κλέβει το κομμάτι και έτσι τον κυνηγούν μαζί πια Ίντι, Έλενα και ένα παιδί, φθάνοντας τελικά και στην Ελλάδα, όπου ανασύρουν από τον βυθό του Αιγαίου, όπου βρίσκουν μια κρυπτογραφημένη οδηγία, για το πού βρίσκεται το δεύτερο κομμάτι...

'Έτσι κατευθύνονται στην Σικελία και τις αρχαίες Συρακούσες, όπου στην Σπηλιά του Διονύσου βρίσκουν τον μυστικό τάφο του Αρχιμήδη και ανακαλύπτουν το υπόλοιπο του Μηχανισμού!

Για να τα καταφέρει όμως όλα αυτά ο Χάρισον Φορντ, όπως και η Έλενα, πρέπει να μάθουν και ελληνικά... Την τελειότερη γλώσσα του κόσμου...

Ο Βόλερ όμως του αιχμαλωτίζει, συνθέτει τα δύο κομμάτια και γυρίζει πίσω στον χρόνο, που δεν θα είναι όμως το 1944 στην Γερμανία, αλλά το 214 π.Χ. στις Συρακούσες... 

Έτσι οι θεατές θα έχουν το μοναδικό προνόμιο να δουν μια εκπληκτική αναπαράσταση της Ρωμαϊκής Πολιορκίας των Συρακουσών, με ξεδιπλωμένες όλες τις τρομερές εφευρέσεις του Αρχιμήδη, όπως τους φοβερούς καταπέλτες, τους πελώριους γερανούς που σηκώνουν και βουλιάζουν τα ρωμαϊκά πλοία, αλλά και τα περίφημα κάτοπτρα που συγκεντρώνουν τις ακτίνες του ήλιου, δημιουργώντας μια πυρφόρα δέσμη που έκαιγε σαν λαμπάδες τα εχθρικά καράβια!









IN GREECE  -  ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ

Δωμάτια Κύθηρα Rooms in Kithira

Booking.com


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !