ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: ΟΙ CHRISTIE'S ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΑΡΧΑΙΑ ΔΩΡΙΑΔΑ! - NEW CRIME IN LONDON: THE CHRISTIE'S SELL THE STOLEN ANCIENT DORIAS!

0

  Ασυγκίνητοι οι Christie's πούλησαν τελικά σε δημοπρασία την κλεμμένη από την Ελλάδα επιτύμβια στήλη της αρχαίας "Δωριάδας Ποσειδωνίου" του 4ου π.Χ. αι., έναντι 130.000 ευρώ!Νέο "Ελγίνειο" έγκλημα καταγράφεται στο Λονδίνο, αφού παρά τις διαμαρτυρίες του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού, ο γνωστός Οίκος Δημοπρασιών Christie's πούλησε και μάλιστα σε πολύ υψηλή τιμή 92.500 Στερλινών (σχεδόν 130.000 ευρώ) την επιτύμβια στήλη του 4ου π.Χ. αιώνα, που ανήκε στην Δωριάδα κόρη του Ποσειδωνίου από τη Χαλκίδα!



ΔΩΡΙΑΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟΥ


Η μαρμάρινη, εγχάρακτη, επιτύμβια στήλη "Δωριάς Ποσειδωνίου", με το αέτωμα, την περίτεχνη ανάγλυφη παράσταση ενός μικρού κοριτσιού και δύο γυναικών που αποχαιρετούνται με μια χειρονομία γεμάτη περισσή χάρη και θλίψη συνάμα, καθώς η μία, η Δωριάς, φεύγει για το αιώνιο ταξίδι, χρονολογείται περί το 325 π.Χ., στα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου!


ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 Και η στήλη αυτή, όπως τόσα και τόσα αρχαία έργα και αντικείμενα του Ελληνικού Πολιτισμού μας, κλάπηκε από την Ελλάδα, αφού το 1844  είχε καταγραφεί από τον Έντουαρντ Σάουμπερτ, ενώ λίγο αργότερα την είδε και ο Αλέξανδρος Ρίζος Ραγκαβής. Επομένως έπρεπε όχι μόνο να μην πουληθεί, αλλά και να επιστραφεί στην Ελλάδα!


ΧΑΛΚΙΔΑ - ΓΑΛΛΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ


 Ο οίκος δημοπρασιών πάλι υποστηρίζει ότι η Δημοπρασία έγινε δήθεν με κάθε νομιμότητα και σύμφωνα με τον Βρετανικό νόμο, καθώς το αντικείμενο ανήκε σε ...ιδιωτική γαλλική συλλογή...

 Φαίνεται πως λοιπόν πως από το αρχαίο νεκροταφείο της Χαλκίδας η μαρμάρινη άθικτη στήλη έβγαλε φτερά και πέταξε μόνης ως τη Γαλλία και επειδή ήταν πολύ νόμιμη, την έδωσε ο Γάλλος "συλλέκτης" να πουληθεί από τους Άγγλους...

 "Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος"...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !