ΝΑΞΟΣ ΤΟ 6ο ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - NAXOS TΗΕ 6th MOST TOP ISLAND OF THE WORLD - in Greece

0

  Πολύ έντονο είναι πλέον το διεθνές ενδιαφέρον για τη Νάξο, το μεγάλο νησί των Κυκλάδων, που πρόσφατα έκανε τη μεγάλη έκπληξη και ψηφίστηκε ως το 6ο πιο κορυφαίο νησί του κόσμου!


ΕΚΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


 Την τεράστια αυτή διάκριση  "2014 travellers' choise" έλαβε από τους ταξιδιώτες του Tripadvisor, αφήνοντας πίσω άλλα πολύ γνωστά ελληνικά νησιά που δεν πέρασαν ούτε καν στην πρώτη δεκάδα! 

 Κάτι που δείχνει πόσο αποδίδει η συστηματική προσπάθεια που γίνεται από όλους τους φορείς και τους ανθρώπους του νησιού για να βελτιωθεί κάθε λεπτομέρεια και κυρίως για να διατηρηθεί το χρώμα και το άρωμα της Νάξου, ο ελληνικός τρόπος ζωής και φυσικά η μεγάλη ορθόδοξη και ολοζώντανη παράδοση που δίνει ομορφιά και ευλογία στον τόπο, όπως μαρτυρούν οι πάμπολλες γραφικές εκκλησιές, μοναστήρια και ξωκλήσια που αποτελούν όντως σπουδαία θρησκευτικά μας μνημεία και εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική τους!

  Άλλωστε το νησί αυτό είναι η πατρίδα του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη (γεν. 1749) και του Αγίου Νικολάου του Πλανά (γεν. 1851).


ΚΟΥΡΟΙ, ΠΟΡΤΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΤΙΑ


  Πολύ σημαντικές επίσης είναι και οι αρχαίες καταβολές της Νάξου, με τους διάσπαρτους μεγάλους μαρμάρινους κούρους που κάνουν επί αιώνες ασταμάτητες διακοπές εκεί!

 Σήμα κατατεθέν όμως της Νάξου αποτελεί η Πορτάρα του ναού του μυθικού Απόλλωνα του 530 π.Χ., ο οποίος έμεινε ημιτελής στην κατασκευή του. Η Πορτάρα αποτελείται από 4 κομμάτια μαρμάρου βάρους 20 τόνων!

 Η πελώρια μαρμάρινη αυτή Πύλη βρίσκεται πάνω στη νησάκι Παλάτια, όπου - κατά την μυθολογία πάντα - έγινε η αρπαγή της Αριάδνης από τον Διόνυσο...


 Μάλιστα πέρυσι το Tripadvisor συνόδευε την κορυφαία 6η παγκοσμίως θέση της Νάξου με τα παρακάτω λόγια:
 "Μια κουκκίδα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, η Νάξος είναι ένα μοναδικό κράμα αρχαίων μνημείων και παραλιών.
  Πρόκειται για το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και, σύμφωνα με την παράδοση, εδώ πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο Δίας.
  Μόλις φτάσετε στη Νάξο, πάρτε το δρομάκι που οδηγεί στη νησίδα Παλάτια, εκεί όπου στέκει αγέρωχο το σύμβολο της πόλης, η Πορτάρα, μια πέτρινη πύλη ενός αρχαίου ναού που δεν υπάρχει πια. Το ηλιοβασίλεμα, θαυμάστε εικόνες του νησιού και της θάλασσας που κόβουν την ανάσα"!


ΓΕΥΣΕΙΣ ΝΑΞΟΥ


 Το νησί, που φημίζεται επίσης για τις ξεχωριστές ντόπιες γεύσεις του, όπως η γραβιέρα Νάξου και τα περίφημα γλυκά Νάξου, ενώ πεντανόστιμη είναι η πατάτα της Νάξου, ίσως η καλύτερη της Ελλάδας!

 Η Νάξος, περιτριγυρισμένη σαν βασίλισσα από τις "Μεγάλες" και τις παρθένες Μικρές Κυκλάδες, είναι ένα εντελώς ξεχωριστό και μεγάλο νησί, που θέλει κανείς πολλές επισκέψεις και περιηγήσεις για να το γνωρίσει και άλλες τόσες για το χορτάσει.



 Είναι ένα αυθεντικό μέρος, με πολλές τοπικές ιδιαιτερότητες και ομορφιές, κάστρα, παραλίες, πανάρχαια βυζαντινά μοναστήρια, αρχαία μνημεία, παραδοσιακές γεύσεις, ήλιο, θάλασσα, δροσιά, ηλιοβασιλέματα και φεγγαράδες αξέχαστες.

 Καλή σας διαμονή στο έκτο κορυφαίο νησί του κόσμου! Τη Νάξο!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !