ΚΑΘΑΡΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ - PURE GOLD ΙΝ FUTURE THE GREEK CORN

0


 Ανατρέπονται τα πάντα στον τομέα της ενέργειας και της κίνησης των αυτοκινήτων, με την ανακάλυψη από Ερευνητών στις ΗΠΑ μεθόδου που παράγει μεγάλη ποσότητα καυσίμου Υδρογόνου (H2) από τα κοτσάνια και υπολείμματα των καλαμποκιών!


Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ


Οι Καθηγητές Χημικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας  Percival Zhang (Κινέζος) και Joe Rollin του Πολυτεχνείου Virginia Tech, στο Μπλάκσμπεργκ της Βιρτζίνια ΗΠΑ, είχαν ανακοινώσει σχετικά πρόσφατα, στο πλέον επίσημο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Αμερικής, ότι ανακάλυψαν μια βιολογική μέθοδο παραγωγής καθαρού καυσίμου Υδρογόνου από τα απομεινάρια των καλαμποκιών! Δηλαδή από τα κοτσάνια, τις φλούδες, τους βλαστούς, αυτό που λέμε απλά βιομάζα!


Η ΤΑΧΕΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ

 Η μέθοδος που ανακαλύφθηκε τώρα, είναι 10 φορές γρηγορότερη και άρα οικονομικότερη από τις μέχρι τώρα υπάρχουσες μεθόδους παραγωγής υδρογόνου, καλύτερη εκ των οποίων θεωρούνταν ως τώρα εκείνη του φυσικού αερίου!


ΥΔΡΟΓΟΝΟΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ


Το καύσιμο Υδρογόνο (H2) που παράγεται με ενζυματική διάσπαση των κοτσανιών καλαμποκιού είναι υψηλής καθαρότητας, ιδανικό για οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου, που παίρνουν υδρογόνο και δίνουν ηλεκτρικό ρεύμα, νερό σε υδρατμούς και θερμότητα!

 Μάλιστα το Υδρογόνο, έχει πολύ μεγαλύτερη ενεργειακή δύναμη και από τη βενζίνη και από το φυσικό αέριο, καθώς 1 kg υδρογόνου περιέχει την ίδια ποσότητα ενέργειας με 2,1 kg φυσικού αερίου ή 2,8 kg βενζίνης


ΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

 "Πιστεύουμε ότι αυτή η συναρπαστική τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να καταστήσει δυνατή την ευρεία χρήση των οχημάτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου σε όλο τον κόσμο και να εκτοπίσει τα ορυκτά καύσιμα", δήλωσε περήφανα ο Rollin, αλλάζοντας ίσως την ιστορία του αυτοκινήτου!


ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΧΩΜΑ


 Για την παραγωγή λοιπόν καλαμποκιών, είναι όπως ξέρουμε ιδανική η Ελλάδα με τον δυνατό ήλιο της και μελλοντικά μπορεί να μετατραπεί σε αυτάρκη ίσως παραγωγό Καυσίμου Υδρογόνου Α΄ ποιότητας, ώστε να κινεί όλα τα οχήματά της από τα κοτσάνια των χωραφιών της...


ΚΑΙ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ

 
Υδρογόνο όμως μπορεί να παραχθεί και με ηλεκτρόλυση των ατέλειωτων όγκων θαλασσινού νερού της Ελλάδας, ηλεκτροδοτώντας νησιά, τουρισμό, επιχειρήσεις. 

  Ήδη έχει κατασκευαστεί στην Ευρώπη μια γιγαντιαία κυψέλη καυσίμου που εφοδιάζεται με αέριο Υδρογόνο, το οποίο παράγεται από ηλεκτρόλυση του θαλασσινού νερού και μετατρέπει αυτό το παραγόμενο υδρογόνο σε ηλεκτρικό ρεύμα, ικανό να ηλεκτροδοτήσει 1.400 σπίτια! Όσα έχει ένα μικρό ή μεσαίο νησί  μας... 

   Αναμφισβήτητα λοιπόν το μέλλον ανήκει στο Υδρογόνο...
 

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - ECO RACER


 Στην Ελλάδα το Πολυτεχνείο Κρήτης ειδικεύεται στην κατασκευή πρωτοποριακών αυτοκινήτων με τεχνολογία υδρογόνου κυψελών καυσίμου και έχει μάλιστα κερδίσει συνεχή διεθνή βραβεία!

Επίτευγμα αυτής της Ελληνικής Ομάδας Ανάπτυξης Οχημάτων με Μηδενικούς Ρύπους του Πολυτεχνείου Κρήτης (TUCER), με επικεφαλής τον Καθηγητή Χρόνη Σπανουδάκη, είναι το αυτοκίνητο "Eco-Racer", που αναμένει πια μια αυτοκινητοβιομηχανία για να μπει σε παραγωγή.

 Το Eco-Racer είναι ένα μικρό, απόλυτα ασφαλές και αθόρυβο αυτοκίνητο με καύσιμο υδρογόνου, υψηλής οικονομίας και εντυπωσιακής αυτονομίας 600 χλμ. με ένα μόνο λίτρο καυσίμου (σε ισοδύναμο υδρογόνου)!


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !