ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΞΕΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ - Greek bread make crazy the Germans

0


 Ελληνικό ψωμί ξετρελαίνει τους Γερμανούς και πωλείται ήδη στα πιο εκλεκτά αρτοποιεία του Ντίσελντορφ, σύμφωνα με την ελληνική έκδοση της DW!


ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


 Το συγκεκριμένο ελληνικό ψωμί ονομάζεται "Σμυρναίικο" και δημιουργήθηκε από τον Έλληνα σπουδαστή αρτοποιίας στη Γερμανία Σταύρο Ευαγγέλου, ο οποίος μάλιστα βραβεύτηκε ως ο καλύτερος Αρτοποιός της Ευρώπης!


Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

 Το Σμυρναίικο, όπως διηγείται ο Σταύρος «είναι ένα ψωμί πολύ, πάρα πολύ ιδιαίτερο γιατί δεν ζυμώνεται. Ουσιαστικά αφήνεις το αλεύρι μαζί με το νερό να ζυμωθεί από μόνο του. Είναι ένα ψωμί με προζύμι βασιλικού και λεμονιών. Τη συνταγή την έχουμε από τον παππού μου που ήταν από την Σμύρνη"!

  Και πραγματικά. Πόσες και πόσες παραδοσιακές συνταγές δεν έχουμε από παππούδες και γιαγιάδες, που φτιάχνουν εξαιρετικές γεύσεις και αντί να τις προωθήσουμε και να τις δούμε επαγγελματικά και εξαγωγικά, τρέχουμε στα "fast food", χάνοντας ουσία, γεύση και Ελλάδα...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)