Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ BVLGARI - The Greek jeweler Bvlgari

0

 Ένας Έλληνας κρύβεται πίσω από την αυτοκρατορία του κοσμήματος και της κομψότητας που
ακούει στο όνομα "Bulgari", που πλέον γράφεται BVLGARI (Μπούλγκαρι).
  
 Πρόκειται για τον Σωτήριο Βούλγαρη (1857 - 1932), που καταγόταν από τους Καλαρρύτες, αλλά γεννήθηκε στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και μικρός γυρνούσε όλη την Ήπειρο με τον παππού του για να πουλήσουν κοσμήματα, ενώ αργότερα άνοιξε με τον πατέρα του μαγαζάκι αργυροχρυσοχοΐας εκεί στην Παραμυθιά, που όμως στέναζε κάτω από την τουρκική κατοχή και τυραννία.

  
Έτσι κάποτε πέρασαν οικογενειακώς στην Κέρκυρα, απ΄ όπου τελικά ο Σωτήριος αποφάσισε με έναν φίλο του να φύγει στην Ιταλία, δοκιμάζοντας αρχικά στη Νάπολι και εδραιώνοντας τελικά το πρώτο του κοσμηματοπωλείο στη Ρώμη το 1884, φτιάχνοντας αριστουργήματα.


 Ο Σωτήριος Βούλγαρης μέσα στην επιτυχία του δεν ξέχασε ποτέ την πατρίδα, γι’ αυτό όχι μόνο κράτησε το ελληνικό διαβατήριο ως το τέλος, αλλά παντρεύτηκε και κοπέλα που ζήτησε να του στείλουν από την Ελλάδα, ενώ έφτιαξε με έξοδά του ένα υπέροχο σχολείο στην Παραμυθιά.

  Οι γιοί του, με τη σειρά τους, κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο βοήθησαν πολλούς Έλληνες δραπέτες των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης, ενώ μετά το τέλος του ανέπτυξαν πολύ την ελληνική επιχείρηση που απλώθηκε πλέον παγκόσμια και έγινε η αγαπημένη μόδα όλων των μεγάλων σταρ του κινηματογράφου και της υψηλής κοινωνίας!

H Sharon Stone μπροστά σε μια σειρά διάσημων κοσμημάτων BVLGARI στην ταινία "Casino"

   Χαρακτηριστικό είναι αυτό που είχε πει ο Ρίτσαρντ Μπάρτον μπροστά στις κάμερες, όταν αγόρασε στη δεκαετία του ’60 αγόρασε ένα σμαραγδένιο δαχτυλίδι για την Ελίζαμπεθ Τέιλορ:

   «Εγώ έμαθα στην Ελίζαμπεθ την μπύρα. Αυτή μου έμαθε την Bvlgari»...



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !