ΚΟΣΜΟΪΣΤΟΡΙΚΟ - ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΙΕΡΟ ΣΚΗΝΩΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! - St. Helen relics

0
   

 Είναι κοσμοϊστορικό αυτό που θα συμβεί στην Ελλάδα! Και καθόλου τυχαίο, ούτε άσχετο με τα όσα έχουν πει οι άγιοι πατέρες της Ορθοδοξίας για την μελλούμενη μεγάλη Ανάσταση του Γένους και την Πόλη, αφού για πρώτη φορά στην Ιστορία, το χαμένο και αρπαγμένο από τους Λατίνους Σταυροφόρους λείψανο της Αγίας Ισαποστόλου και Βασιλομήτορος Ελένης θα έρθει στην Ελλάδα!

Η ΜΑΝΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ

  
Η Αγία Ελένη, η Ελληνίδα Ορθόδοξη Χριστιανή από το Δρέπανο της Βιθυνίας της Μικράς Ασίας, ήταν η μητέρα του Αγίου και Μεγάλου Κωνσταντίνου, του ιδρυτή της Ελληνοχριστιανικής Αυτοκρατορίας Κωνσταντινουπόλεως και επομένως η μάνα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας!


Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ

 Η Αγία Ελένη, μαζί με τον υιό της, είναι οι μεγάλοι προστάτες και ευεργέτες του Χριστιανισμού, αφού αυτοί σταμάτησαν μια για πάντα τους φοβερούς διωγμούς, στερέωσαν την Αγία Ορθόδοξη Πίστη και την προστάτεψαν από τις Αιρέσεις, με την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο!


ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ

  Η Αγία Ισαπόστολος Ελένη, είναι επίσης εκείνη που είχε την ξεχωριστή εύνοια του Θεού ώστε να ανακαλύψει και να φέρει για πρώτη φορά στο φως τον Τίμιο Σταυρό στον Γολγοθά και το Σπήλαιο της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ και όλους τους Αγίους Τόπους! Όλα τα βήματα του Χριστού επί της γης, που από τότε είναι έως τώρα ανελλιπώς στα ελληνικά χέρια!


Η ΑΡΠΑΓΗ

 Το Άγιο λείψανό της, αρπάχθηκε μαζί με δεκάδες άλλα από τους ιερόσυλους Δυτικούς "Σταυροφόρους" που καθοδηγήθηκαν στην μεγαλύτερη λεηλασία της παγκόσμιας ιστορίας από τον τυφλό, ενενηντάχρονο αλλά δαιμόνιο Δόγη της Βενετίας Ερρίκο Δάνδολο και με την ανοχή, αν όχι ευλογία και μυστική καθοδήγηση του Πάπα...

Το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης της Βασιλομήτορος στον ομώνυμο Ναό Βενετίας


800 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 Από τότε, το 1204, ποτέ το άγιο λείψανο της Αγίας Ελένης δεν βρέθηκε ποτέ σε Ορθόδοξο Ναό ή ελληνικό έδαφος!


 Και έτσι λοιπόν φέτος, το κοσμοϊστορικό 2017, το ιερό σκήνωμά της θα έρθει για πρώτη φορά στα χρονικά στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και με ειδική πτήση που θα διαθέσει η Ellinair από την Βενετία!


ΠΟΤΕ;

  Η επίσημη υποδοχή θα γίνει στις 14 Μαΐου 2017 μ.Χ., μπροστά στο Δημαρχείο του Αιγάλεω από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄. 

 Το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης και το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνουν για προσκύνημα στον Ι. Ναό της Αγίας Βαρβάρας (Δήμος Αγ. Βαρβάρας Αττικής) από τις 14 Μαΐου ως και τις 15 Ιουνίου του 2017.

  Και σίγουρα κάτι τέτοιο, δεν είναι καθόλου μα καθόλου τυχαίο, αφού η μάνα θα έρθει στα παιδιά της...
   


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !