ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 197 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ - KOLOKOTRONIS RACE LIBOVISHI

0

 
Το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και ώρα 10:00 θα διεξαχθεί ο 5ος Κολοκοτρώνιος Δρόμος 15 χιλιομέτρων, στα πλαίσια εορτασμού της 197ης επετείου προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην «Παναγιά στο Χρυσοβίτσι» και της ανακήρυξής του σε Αρχιστράτηγο, που θα γίνουν την Κυριακή 22 Απριλίου, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.


   Ο αγώνας θα διεξαχθεί  στη διαδρομή Λιμποβίσι – Αρκουδόρεμα – Πιάνα – Χρυσοβίτσι.


 Η εκκίνηση θα δοθεί στο σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Λιμποβίσι και ο τερματισμός θα γίνει στην προτομή του Γέρου στην πλατεία του Χρυσοβιτσίου, επί της οποίας αναγράφεται η πράξη ανακήρυξής του σε Αρχιστράτηγο.


  Ο αγώνας δρόμου αυτός, ο οποίος διεξάγεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, ενώνει μεταξύ τους όλα τα ιστορικά Κολοκοτρωνοχώρια, σε μια υπέροχη διαδρομή μέσα στο ελατοσκέπαστο δάσος του Μαινάλου και έχει σαν στόχο να μεταφέρει νοερά τους δρομείς στα χρόνια της Επανάστασης του 1821, καθώς σε κάθε σχεδόν σημείο της διαδρομής έχει διαδραματιστεί και ένα τουλάχιστον σημαντικό ιστορικό γεγονός με πρωταγωνιστές τους ηρωικούς κατοίκους της περιοχής. Για το λόγο αυτό, πριν την εκκίνηση του αγώνα θα γίνει ιστορική ενημέρωση των δρομέων, προκειμένου να έχουν πλήρη εικόνα της ιστορίας της διαδρομής.


 Η διαδρομή περιλαμβάνει τρία σημεία υδροληψίας και ένα τελευταίο σημείο στον τερματισμό (κάθε 5 περίπου χιλιόμετρα), είναι στο μεγαλύτερο μέρος της κατωφέρεια (τα 10 περίπου χιλιόμετρα), περιλαμβάνει ασφαλτόδρομο στα 11,5 χιλιόμετρα και μόνο τα τελευταία 3,5 χιλιόμετρα είναι ανωφέρεια σε αγροτικό δρόμο με χώμα. 


 Άπαντες οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο, ενώ οι τρεις πρώτοι στη γενική κατάταξη (ξεχωριστά κατηγορίες ανδρών – γυναικών) θα λάβουν αντίστοιχα τιμητικά μετάλλια (χρυσό, αργυρό και χάλκινο). Υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς των δρομέων με οχήματα από και προς το Χρυσοβίτσι ή το Λιμποβίσι (εκκίνηση ή τερματισμός).

Παναγία Χρυσοβίτσι - εδώ προσευχήθηκε ο Κολοκοτρώνης
 
Η συμμετοχή στον αγώνα δρόμου μπορεί να συνδυαστεί με εκδρομή στο Χρυσοβίτσι, καθόσον υπάρχουν 2 ταβέρνες με δυνατότητα εξυπηρέτησης οργανωμένων ομάδων επισκεπτών, ή και μεμονωμένων επισκεπτών, ενώ υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης της «Παναγιάς στο Χρυσοβίτσι», της εικόνας που προσκύνησε ο Κολοκοτρώνης και είδε το περίφημο όραμα με την Παναγία, καθώς και το μικρό Μουσείο με τα μητρώα των Αγωνιστών του χωριού κατά το 1821.


   Η αίσθηση είναι μοναδική. Τα μέρη όπου πρωτανάσανε, ανδρώθηκε, περπάτησε και δόξασε ο Γέρος του Μοριά, δεν είναι ένα στεγνό αθλητικό γεγονός, αλλά ένα ιστορικό, εθνικό και θρησκευτικό προσκύνημα, διότι από εδώ ξεπήδησε, με τη βοήθεια της Παναγίας, η λευτεριά της Ελλάδας!

   Δείτε το Πρόγραμμα Εορτασμού:Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !