ΑΓΩΝΕΣ "SANTORINI EXPERIENCE" - GAMES "SANTORINI EXPERIENCE"

0


 Μοναδικές αθλητικές διαδρομές και κυκλαδίτικα χρώματα περιμένουν για 4η συνεχή χρονιά τους αθλητές, από 5 έως 7 Οκτωβρίου,  στο Santorini Experience 2018, την απόλυτη αθλητική εμπειρία σε έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου: την Θήρα (Σαντορίνη)!

ΤΡΕΞΙΜΟ ΑΠΟ ΟΙΑ ΜΕΧΡΙ ΦΗΡΑ

  Ανάμεσα στα διάσημα Οία, Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι και Φηρά, πλάι σε κάτασπρα ξωκλήσια, μπλε θάλασσα, "καλαθένιους" αμπελώνες και ηφαιστειακή γη, θα πραγματοποιηθούν τρεις αγωνιστικές διαδρομές το Σάββατο 6 Οκτωβρίου

  Συγκεκριμένα η διαδρομή 5 χλμ., η οποία έχει ονομαστεί από πέρσι «Αριστείδης Αλαφούζος» και αφορά τρέξιμο και δυναμικό περπάτημα, αυτή των 10 χλμ. για πιο έμπειρους στις αποστάσεις καθώς και η απόσταση των 15 χλμ. για αυτούς που αγαπούν δύναμη, αντοχή, τεχνική και αδρεναλίνη. Όλες οι διαδρομές έχουν ως αφετηρία το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία, με σημεία χωμάτινης διαδρομής και τερματισμό πάλι στην Οία. Οι διαδρομές έχουν σχεδιαστεί από τον πρώην μαραθωνοδρόμο, κάτοχο της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητή τρεξίματος και διευθυντή της All About Running, Νίκο Πολιά.


ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΝΤΕΡΑ
  Η κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, όπως πάντα πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα των αγώνων, Κυριακή 7 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει έναν αγώνα 1,5 μιλίου (2,4 χλμ.). Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν από το ηφαίστειο έως το παλιό λιμάνι των Φηρών (μέση θερμοκρασία νερού στους 20-22 βαθμούς Κελσίου), υπό την τεχνική διεύθυνση του Ομοσπονδιακού Τεχνικού (με Ολυμπιακές και Παγκόσμιες διακρίσεις στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης) Νίκου Γέμελου που έχει σχεδιάσει την μοναδική αυτή διαδρομή.

  Η διοργάνωση θα φροντίσει τους ερασιτέχνες αθλητές με την προσθήκη του σωσιβίου ασφαλείας, υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας, ενώ για μια ακόμη χρονιά οι εξειδικευμένοι ναυαγοσώστες της Lifeguard Patrol θα είναι εκεί, μαζί με αρκετά ναυαγοσωστικά σκάφη. 

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
  Εκτός από την κολύμβηση και το τρέξιμο στο πρόγραμμα θα υπάρχουν δραστηριότητες για τα παιδιά όπως ο καθιερωμένος παιδικός αγώνας 1χλμ, αλλά και επίδειξη Tae Kwon Do, από τον δις αργυρό Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
  Η φετινή διοργάνωση έχει ενταχθεί στο Global Swim Series (GSS), που αριθμεί περισσότερους από 131 κολυμβητικούς αγώνες. Με τον τρόπο αυτό όλοι οι κολυμβητές που συμμετέχουν στο “Santorini Experience” αλλά και στους υπόλοιπους αγώνες του GSS θα έχουν μια παγκόσμια κατάταξη. Η αξιολόγησή τους θα υπολογίζεται ισότιμα από την συμμετοχή και την ταχύτητα των αθλητών στους αγώνες. Σε όσο περισσότερους αγώνες λαμβάνουν μέρος, τόσο πιο η υψηλή θα είναι και η κατάταξή τους. Αντίστοιχα, το “Santorini Experience” έχει ενταχθεί στην παγκόσμια κοινότητα του World’s Marathons, που αριθμεί περισσότερους από 4.146 αγώνες τρεξίματος παγκοσμίως.



ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Santorini Experience 2018»:

ΠΕΜΠΤΗ 04/10 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05/10
09:00-21:00 Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου από κατάστημα Alafouzos Sport, Φηρά

ΣΑΒΒΑΤΟ 06/10
09:00-21:00 Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου από κατάστημα Alafouzos Sport, Φηρά

Διαδρομές τρεξίματος στο μονοπάτι πεζοπορίας Οία-Φηρά. Τοποθεσία αφετηρίας και τερματισμού στο εργοστάσιο αφαλάτωσης (Οία).

07:15-10:00 Παραλαβή αριθμών από γραμματεία αγώνα, εργοστάσιο αφαλάτωσης Οία

08:15 Εκκίνηση διαδρομής 15χλμ, Οία – Φηρά – Οία, από εργοστάσιο αφαλάτωσης, Οία

08:15 Εκκίνηση διαδρομής 10χλμ, Οία – (προς) Φηρά – Οία, από εργοστάσιο αφαλάτωσης, Οία

11:00 Εκκίνηση διαδρομής 5χλμ «Αριστείδης Αλαφούζος», Οία – (προς) Φηρά – Οία, από εργοστάσιο αφαλάτωσης, Οία

12:00 Λήξη εκδηλώσεων

19:15 Διεθνές χορευτικό σχήμα Σαντορίνης «Σταματίνα Ξιάρχου» & Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Σερρών «Οι Ακρίτες»

20:00 Ανοιχτή συναυλία για το κοινό με τους C:Real, στον περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού Γυμναστήριου ΔΑΠΠΟΣ, Φηρά

ΚΥΡΙΑΚΗ 07/10
08:30-09:30 Παραλαβή αριθμών από γραμματεία αγώνα, Παλιό Λιμάνι Φηρών

09:30 Μεταφορά αθλητών από το Παλιό Λιμάνι Φηρών στο Ηφαίστειο

10:00 Εκκίνηση κολυμβητικής διαδρομής 1,5 μιλίου (2,4χλμ) by Vikos από το Ηφαίστειο στο Παλιό Λιμάνι των Φηρών

12:00 Λήξη εκδηλώσεων

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !