ΝΑΥΠΛΙΟ - Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - Nafplion - the first capital of Greece

0

 Το γραφικό Ναύπλιο, υπήρξε η πρώτη Πρωτεύουσα του Νεοελληνικού Κράτους, ενσαρκώνοντας ένα άπιαστο όνειρο 400 χρόνων σκλαβιάς.

Παλαμήδι
   Πάνω από την ηλιόλουστη συνήθως πόλη με το μαλακό κλίμα, δεσπόζει το επιβλητικό Κάστρο του Παλαμηδιού, με τα 999 σκαλοπάτια, χτισμένο το 1687 πάνω στον πελώριο βράχο, που προσφέρει εκπληκτική θέα ως το Μπούρτζι, το μικρό κάστρο που βρίσκεται μέσα στη θάλασσα.

Ακροναυπλία και στο βάθος το Μπούρτζι
 Στο Παλαμήδι σώζεται μάλιστα η αποπνικτική φυλακή του Αρχιστράτηγου της ελευθερίας Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, προσκύνημα επιβεβλημένο για μικρούς και μεγάλους, ενώ κάτω στην πόλη μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Πάρκο Κολοκοτρώνη, με το υπέροχο Μνημείο του Γέρου του Μοριά καβάλα στο άλογό του, να δείχνει περήφανα τον δρόμο στους Έλληνες!


  Αλλά τι σύμπτωση; Στην πόλη που φυλακίστηκε ο Κολοκοτρώνης, αργότερα θα θρηνούσε το γένος τον αξεπέραστο Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστριαπρώην Υπουργού Εξωτερικών του Τσάρου της Ρωσίας και θεμελιωτή της νεώτερης Ελλάδας, δολοφονημένο στην είσοδο του Άγιου Σπυρίδωνα Ναυπλίου, όπου μπορείτε να ανάψετε ένα κεράκι στη μνήμη του, μαζί με λίγα αγριολούλουδα της αργολικής γης...

Άγιος Σπυρίδωνας Ναυπλίου  - εδώ δολοφόνησαν τον ευλογημένο Καποδίστρια στις 27-9-1831
  Το Ναύπλιο υπήρξε περί το 1200 μ.Χ. πόλη και ορμητήριο και του περίφημου Βυζαντινού άρχοντα Λέοντα Σγουρού, του οποίου η κυριαρχία είχε φθάσει ως τη Θήβα και ανακόπηκε από τους Σταυροφόρους της 4ης Σταυροφορίας.

Πλατεία Συντάγματος Ναυπλίου
  Το Ανάπλι, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, αποτελεί πραγματικά μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, που πρέπει να επισκεφθείτε οπωσδήποτε, καθώς θα σας γυρίσει πίσω στο χρόνο, με μοναδικά φυσικά σκηνικά, ιστορικά κτίρια και στενάκια γεμάτα γεύσεις, λουλούδια, ευωδιές και αναμνήσεις! 


 Δείτε το βίντεο:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !