ΔΙΕΘΝΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ "ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΜΑΡΠΗΣΣΑ" ΠΑΡΟΥ - Award for "Routes in Marpissa"

0


 Το γνωστό καλοκαιρινό φεστιβάλ "Διαδρομές στη Μάρπησσα" της Πάρου (δείτε εδώ), βραβεύτηκε από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο για την ανάπτυξη και προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, European Cultural Tourism Network (ECTN), όπου συνολικά διαγωνίστηκαν 57 υποψήφιοι από 15 χώρες, σε 7 θεματικές κατηγορίες.

  Πρόκειται για έναν θεσμό που επιβραβεύει δράσεις σε όλη την Ευρώπη, οι οποίες συμβάλλουν στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την βιώσιμη ανάπτυξη των τουριστικών προορισμών, ευαισθητοποιώντας τόσο την τοπική κοινωνία, όσο και τους επισκέπτες.


  Οι "Διαδρομές στη Μάρπησσα" απέσπασαν λοιπόν το τρίτο βραβείο στην κατηγορία "Cultural Sites", ενώ το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν η πολιτιστική κληρονομιά ως παράγοντας υπεύθυνης και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης ("Destination of Sustainable Cultural Tourism Awards" Special Edition 2018: "Cultural Heritage as an Asset for Responsible and Sustainable Tourism"). 

 Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου για τον Πολιτιστικό Τουρισμό που διοργανώθηκε από το ECTN στην Πάφο από τις 25 έως τις 27 Οκτωβρίου.

  Τα φετινά βραβεία διοργανώθηκαν από το ECTN σε συνεργασία με τους φορείς Europa Nostra και European Travel Commission, με την υποστήριξη του Network of European Regions for a Sustainable and Competitive Tourism και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

  Το βραβείο αυτό δείχνει ότι μια παρέα με θέληση, στόχους, κέφι, ιδέες και προπαντός αγάπη για τον τόπο της, μπορεί να πετύχει πολλά και να αλλάξει το μέλλον του, προσδίδοντάς του νέες προοπτικές και δυνατότητες, προσελκύοντας εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό και προωθώντας ταυτόχρονα τοπικά προϊόντα, γεύσεις, ήχους, εικόνες, συναισθήματα!


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !