ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ - THE MONASTERY OF SAINT EFRAIM IN NEA MAKRI

0
Μοναστήρι Αγίου Εφραίμ, Νέα Μάκρη

  
Το ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη εορτάζει στις 5 Μαΐου, καθώς στις 5 Μαΐου του 1426 μ.Χ. μαρτύρησε ο Μεγαλομάρτυρας και Θαυματουργός Άγιος από τους Τούρκους! (Δείτε στο τέλος το φετινό πρόγραμμα εορτασμού και το καθημερινό ωράριο)



ΟΚΤΩΜΙΣΙ ΜΗΝΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Όσιος Εφραίμ ο θαυματουργός, Νέα Μάκρη

Από το 1.424 μ.Χ. είχαν καταστρέψει ολοσχερώς την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του όρους των Αμώμων Νέα Μάκρης οι άπιστοι, σφάζοντας όλους τους Μοναχούς, εκτός από τον Εφραίμ που καταγόταν από τα Τρίκαλα και έλειπε τότε σε ασκητήριο.

Όταν επέστρεψε και είδε τη συμφορά έκλαψε γοερά και με πόνο ψυχής έθαψε τους πατέρες και πνευματικούς αδελφούς του! Αλλά παρόλα αυτά δεν έφυγε! Έμεινε εκεί "φυλώντας Θερμοπύλες".

Και οι Τούρκοι δεν άργησαν να ξαναφανούν! Ακόμη πιο άγριοι και βάρβαροι από ποτέ, συλλαμβάνοντας στις 14 Σεπτεμβρίου 1.424 τον Άγιο και υποβάλλοντας τον σε καθημερινά βασανιστήρια επί οκτώμισι συνεχείς μήνες

Μέχρι την Τρίτη, 5 Μαΐου 1425 μ.Χ., οπότε και αποφάσισαν το φρικτό τέλος του Μεγαλομάρτυρα, κρεμώντας τον ανάποδα σε μια μουριά που σώζεται ως τώρα, καρφώνοντάς τον στα πόδια και το κεφάλι με σουβλερά καρφιά και διαπερνώντας βίαια με αναμμένο ξύλο το καταπληγωμένο σώμα του στο τέλος!

Μαρτύριο Αγίου Εφραίμ, Νέα Μάκρη

Τα άγια λείψανά του βρέθηκαν μετά από 524 ολόκληρα χρόνια, από την μακαριστή Γερόντισσα Μακαρία στις 3 Ιανουαρίου 1950, ύστερα από θαυμαστές εμφανίσεις και καθοδηγήσεις του Οσίου, ο οποίος τελεί από τότε και με την Χάρη του Χριστού αναρίθμητα θαύματα!


ΩΡΑΡΙΟ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ

Άγιος Εφραίμ, Νέα Μάκρη

Η Ιερά Μονή "Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίου Εφραιμ", δέχεται καθημερινά προσκυνητές από τις 7.00 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και
από τις 4.00 το απόγευμα έως τις 6.00 το βράδυ τον χειμώνα (7.00. μ.μ. το καλοκαίρι).

Κάθε
Κυριακή το Μοναστήρι είναι συνεχώς ανοιχτό από τις 7.00 το πρωί έως τις 6.00 το βράδυ τον χειμώνα (7.00 μ.μ. το καλοκαίρι).

Το Μοναστήρι είναι κλειστό από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 4.00 το απόγευμα (πλην της εορτής και των Κυριακών).

Το τηλέφωνο είναι  22940  91202


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

4 Μαΐου
Αρτοκλασίες 5.30 - 7.00 μ.μ.
Ιερὰ Αγρυπνία 9.30 μ.μ. - 2.00 π.μ.  

5 Μαΐου
Όρθρος, Θεία Λειτουργία 7.00 – 10:00 π.μ.
Αρτοκλασίες 10.30 π.μ.
Μεθέορτος Εσπερινός 5.00 μ.μ. 




IN GREECE  -  ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ

ΔΩΜΑΤΙΑ ΣΕ Ν. ΜΑΚΡΗ - ROOMS IN NEA MAKRI



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !