ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΧΙΟ, ΛΕΣΒΟ, ΣΑΜΟ, ΚΩ, ΛΕΡΟ, ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ, ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 12 ΝΥΧΤΕΣ!

0
Κοινωνικός Τουρισμός ΔΥΠΑ - Αιτήσεις - Προϋποθέσεις - Προγράμματα - Αποτελέσματα
 

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΔΩ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΥΠΑ 2024 - 2025

Από την Δευτέρα 3 Ιουνίου άνοιξαν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για διακοπές από 1η Ιουλίου 2024 έως 30 Ιουνίου 2025, ενώ περιλαμβάνεται και σημαντική επιδότηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων! (παρακάτω πληροφορίες, σειρά ΑΦΜ και σύνδεσμος ηλεκτρονικής αίτησης)

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ 2024 - 2025


Οι 300.000 δικαιούχοι είναι:
εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων 

ή ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων 

ή άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα των δικαιούχων όλων των κατηγοριών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι αν είναι άγαμοι πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, έως 24.000 ευρώ αν είναι έγγαμοι, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο ή αν είναι μονογονείς έως 27.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο μετά το πρώτο.

Σημειώνεται ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού οποιουδήποτε άλλου φορέα για την ίδια περίοδο (π.χ. «Τουρισμός Για Όλους» του Υπουργείου Τουρισμού).


ΕΩΣ 12 ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΣΑΜΟ, Β. ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑ


Ειδικότερα, στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου και Θεσσαλία (πλην Σποράδων), μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν!


ΕΩΣ 10 ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΛΕΡΟ, ΛΕΣΒΟ, ΧΙΟ, ΚΩ, ΕΒΡΟ


Για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή!


ΕΩΣ 6 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ


Στην λοιπή Ελλάδα οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις με μικρή συμμετοχή  (δείτε παρακάτω παραδείγματα) σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.


75% ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ


Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.


ΠΟΥ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΝΩ ΑΙΤΗΣΗ

Αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν από 3 Ιουνίου 2024 έως τις 9 Ιουνίου 2024 και ώρα 23:59 πατώντας ΕΔΩ

Θα χρειαστείτε:
είτε τους προσωπικούς σας κωδικούς στο Taxisnet
είτε τους κωδικούς ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ).

Η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των ενδιαφερόμενων δικαιούχων έως τις 09.06.2024 και ώρα 23:59, οπότε θα παραμείνει ανοικτή για όλα τα ψηφία ΑΦΜ, ως εξής:


Διευκρινίζεται ότι η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις προϋποθέσεις συμμετοχής ή στη μοριοδότηση των δικαιούχων αναζητούνται αυτεπάγγελτα. Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά λόγω μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, αυτά επισυνάπτονται στις αιτήσεις.


ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Παράδειγμα 1

4μελής οικογένεια επιλέγει να μείνει στην Κρήτη από 01.07.2024 σε ξενοδοχείο 5 αστέρων με πρωινό για 6 διανυκτερεύσεις.

Θα πάρει επιδότηση για το ξενοδοχείο 840€ (4 άτομα Χ 6 διανυκτερεύσεις Χ 35€)

Για τα ακτοπλοϊκά με τιμή 100€ μετ’ επιστροφής, 200 € (50 Χ 4).

Σύνολο 1.040€

Αν η διαμονή ορισθεί τον Αύγουστο η επιδότηση θα είναι προσαυξημένη κατά 20% και θα διαμορφωθεί στα 1.008 € για το ξενοδοχείο (42€ Χ 4άτομα Χ 6 διανυκτερεύσεις)Παράδειγμα 2

4μελής οικογένεια επιλέγει για τη διαμονή τη Βόρεια Εύβοια για την ίδια κατηγορία ξενοδοχείου για 12 διανυκτερεύσεις.

Θα πάρει επιδότηση 2.688€ (56€ Χ 4 άτομα Χ 12 διανυκτερεύσεις)

Αν επιλέξει να μείνει σε ξενοδοχείο 3 αστέρων θα πάρει επιδότηση 2.064€ (43€ Χ 4 άτομα Χ 12 διανυκτερεύσεις).


 Καλές διακοπές


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)