ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ - The three best islands of Europe

0

 
 Τα Βραβεία αναγνωστών 2018 του διάσημου τουριστικού περιοδικού Condé Nast Traveler, ανακήρυξαν την Μύκονο, την Κρήτη και την Πάρο, ως τα τρία καλύτερα νησιά της Ευρώπης, μέσα σε πέντε μόνον συνολικές επιλογές, γεγονός που δείχνει μια μεγάλη ελληνική καταξίωση στους τουρίστες όλου του κόσμου!

  Ειδικότερα, για τα τρία αυτά ελληνικά νησιά το περιοδικό αναφέρει:


1. ΜΥΚΟΝΟΣ


  Η Μύκονος είναι γεμάτη μυθολογική ιστορία, αφού λέγεται ότι ήταν ο τόπος όπου ο Ηρακλής σκότωσε τους γίγαντες. Το νησί που είναι μια δημοφιλής στάση των κρουαζιερόπλοιων, δεν ξεπέρασε αρκετά την άσχημη φήμη που θα εντυπωσίαζε ακόμα και τον Διόνυσο, αλλά βρίσκεται στο δρόμο για την προσέλκυση ενός πιο εξελιγμένου και πολυτελούς τύπου ταξιδιώτη.

 Συμβουλές: Αποφύγετε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο για να μην συναντήσετε τα μεγάλα πλήθη και να πάρετε μια καλύτερη αίσθηση τοπικής ζωής. Προχωρήστε στη Μικρή Βενετία της Μυκόνου, μια γειτονιά γεμάτη ταβερνάκια. Ενώ βρίσκεστε στην περιοχή, σταματήστε στον Κούνελα, κοντά στο λιμάνι, για να φάτε ό, τι λένε οι ντόπιοι πως είναι το καλύτερο ψάρι.

 Πώς θα φτάσετε εκεί: Οι καθημερινές πτήσεις από την Αθήνα διαρκούν περίπου 35 λεπτά. Τα δρομολόγια με πλοίο, η λιγότερο δαπανηρή επιλογή, διαρκούν μεταξύ τριών και πέντε ωρών σε ταχύπλοα ή αργά πορθμεία (βρείτε εδώ πλοίο - αεροπλάνο - ξενοδοχείο ή διαμέρισμα)


2. ΚΡΗΤΗ


 Το μεγαλύτερο ελληνικό νησί, η Κρήτη είναι ένα από τα πιο διακριτικά, με το δικό της ξεκάθαρο πολιτισμό, τοπίο, κουζίνα και μυθολογική ιστορία. Πέρα από τις παραλίες, σιγουρευτείτε ότι θα επισκεφθείτε τα Μινωικά Ανάκτορα στην Κνωσό.

 Συμβουλές: Περάστε σε κίνηση εκτός δρόμου ή σε τριήμερη πεζοπορία σε ένα από τα πιο φωτογραφικά σημεία της Κρήτης. Η παραλία Μπάλου είναι πιο εύκολα προσβάσιμη με πλοία από το λιμάνι του Κισσάμου.

 Πώς θα φτάσετε εκεί: Οι περισσότερες πτήσεις προς την Κρήτη συνδέονται στην Αθήνα, αλλά οι επισκέπτες μπορούν επίσης να κάνουν το όλο το πλοίο από τον Πειραιά ή το εποχιακό καλοκαιρινό πορθμείο από τη Σαντορίνη. (βρείτε εδώ πλοίο - αεροπλάνο - ξενοδοχείο ή διαμέρισμα)


3. ΠΑΡΟΣ


 Στην πρώτη σας επίσκεψη στις Κυκλάδες 220 νησιών, θα επισκεφθείτε πιθανώς τη Μύκονο ή τη Σαντορίνη. Δεν υπάρχει τίποτα βασικά γι 'αυτό - είναι δημοφιλείς για κάποιο λόγο. Αλλά σε αυτό το δεύτερο ταξίδι, στοχεύετε στην Πάρο, ένα από τα λιγότερο γνωστά νησιά χωρίς έλλειψη παραλιών, ασβεστωμένες πόλεις στην πλαγιά ενός λόφου και κρυμμένες σπηλιές για κολύμπι για να ανακαλύψετε και να εξερευνήσετε. Θα είστε ως επί το πλείστον εσείς και Ευρωπαίοι παραθεριστές που αναζητούν δευτερεύουσες κατοικίες έξω από τα χωριά της Νάουσας, της Παροικιάς, των Λευκών και της Μάρπησσας.

 Συμβουλές: Δωμάτια και πρωινό υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό, αλλά μερικά από τα boutique ξενοδοχεία στη Νάουσα έχουν αναδειχθεί (Kanale's και Lilly Residence μεταξύ τους) καθώς η δημοτικότητα της Πάρου μεγαλώνει.

 Πώς θα φτάσετε εκεί: Παραδοσιακά, πετάτε στην Αθήνα, στη Σαντορίνη ή στη Μύκονο και φτάνετε στην Πάρο για 40 λεπτά με τέσσερις ώρες (!). Αλλά από την άφιξη του νέου αεροδρομίου της Πάρου το 2016, μπορείτε να πετάξετε απευθείας από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. (βρείτε εδώ πλοίο - αεροπλάνο - ξενοδοχείο ή διαμέρισμα)

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !