ΟΙ ΚΑΒΑΛΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ - The Riders of Siatista

0


Το μοναδικό έθιμο των Καβαλάρηδων προσκυνητών της Παναγιάς γίνεται κάθε χρόνο τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου στη Σιάτιστα της Μακεδονίας!

Συγκεκριμένα, τριακόσιοι αναβάτες πάνω σε περήφανα και καταστόλιστα άλογα, μεταβαίνουν από τη Σιάτιστα στο γειτονικό Μοναστήρι της Παναγίας στο Μικρόκαστρο, ενώ για τρεις μέρες ολόκληρη η πόλη δονείται από τους ήχους παραδοσιακών χάλκινων μουσικών οργάνων!

 Το έθιμο των Καβαλάρηδων προσκυνητών έρχεται από την τουρκοκρατία, όταν αποτελούσε μια ευκαιρία στους σκλαβωμένους να δείξουν τη λεβεντιά και τον πόθο τους για λευτεριά!

Οι Καβαλάρηδες ξεκινούν το πρωί του Δεκαπενταύγουστου, για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας στο Μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του 1797 μ.Χ., που βρίσκεται στο γειτονικό Μικρόκαστρο.


  Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, οι παρέες των Καβαλάρηδων με τα καταστόλιστα άλογα επιστρέφουν και μπαίνουν επιβλητικά στη Σιάτιστα και στην πλατεία της Χώρας (παρέλαση Καβαλάρηδων), όπου τους υποδέχονται αρχές και λαός. Έπειτα το γλέντι συνεχίζεται σε όλη τη Σιάτιστα μέχρι το πρωί.


 Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν φέτος από την Κυριακή 11 έως και την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019 (δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα).



Αναλυτικά το φετινό Πρόγραμμα του 2019 έχει ως εξής (κλικ για μεγέθυνση):



Booking.com


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !