ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΗ ΣΟΥΡΩΤΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ, ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ - Saint Paisios in Souroti

0


  Στις 11 και 12 Ιουλίου 2021 μ.Χ. εορτάζει το Μοναστήρι της Σουρωτής, όπου ο και ο Τάφος του Αγίου Παΐσίου, καθώς και τα χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου.

  Όλο τον χρόνο, αλλά ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, όπως είναι η αρχική ονομασία της, δέχεται χιλιάδες κόσμου από όλα τα μέρη της Ελλάδας, έχοντας φροντίσει με υποδειγματικό τρόπο για το προσκύνημά τους, με δεκάδες μικρά λεωφορεία να ανεβάζουν τους προσκυνητές στην Μονή, αλλά και δεκάδες εθελοντές να διακονούν ασταμάτητα για την εξυπηρέτησή τους.

  Ειδικά φέτος, λόγω της χρήσης των λεωφορείων της Μονής, είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας από τους προσκυνητές.

  

 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ


  Όμως εδώ και λίγα χρόνια το Μοναστήρι, λόγω ακριβώς του μεγάλου πλήθους, αλλά και για πνευματικούς λόγους, σταμάτησε να χορηγεί στην είσοδο μαντήλες και μακριές φούστες για το προσκύνημα των γυναικών και είναι αδύνατον να μπει κάποια γυναίκα ή κοπέλα χωρίς τέτοια ενδυμασία, από όσο μακριά και εάν έχει έλθει. 

  Παρομοίως είναι αδύνατον να μπουν άνδρες με βερμούδες, αμάνικα ή κοντά παντελόνια, όπως και παιδιά παρομοίως ντυμένα. Γι΄ αυτό σας δοθεί ιδιαίτερη σημασία στους παρακάτω κανονισμούς του Μοναστηριού, ώστε να μην στερηθεί κανείς το προσκύνημα και την ευλογία των Αγίων:

ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Η είσοδος στο Μοναστήρι δεν επιτρέπεται στις γυναίκες που φορούν παντελόνια, κοντές φούστες, αμάνικα και εξώπλατα
  Οι γυναίκες να φορούν φούστα φαρδιά και μακρυά, κάτω από το γόνατο
  Το μοναστήρι δεν δίνει φούστες, μαντήλια ή οτιδήποτε άλλο.

ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ: Δεν επιτρέπεται και η είσοδος στους άνδρες που φορούν βερμούδες, κοντά παντελόνια και αμάνικα. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΗ ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

 Την παραμονή, Κυριακή 11 Ιουλίου, το Μοναστήρι θα είναι ανοικτό από τις 11.00 το πρωί.

 Το βράδυ της 11 Ιουλίου  θα τελεσθεί αγρυπνία, η οποία θα αρχίσει στις 8.00 μ.μ.. Ως συνήθως η αγρυπνία τελειώνει περί τις 3.30 - 4.00 το πρωί.

 Την Δευτέρα 12 Ιουλίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Παϊσίου, το Μοναστήρι θα είναι ανοικτό μέχρι τις 8.00 το βράδυ.

 Υπενθυμίζουμε ότι όπως πάντα αυτές τις ημέρες της εορτής, τα αυτοκίνητα δεν ανεβαίνουν στο Μοναστήρι και η μεταφορά των προσκυνητών από την κάτω κύρια είσοδο γίνεται με πολλά και συχνά λεωφορεία διαρκώς όλη τη νύχτα της αγρυπνίας, γι' αυτό και φέτος είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας από τους προσκυνητές.

  Επίσης, την παραμονή 11 Ιουλίου από τις 6.00 το απόγευμα, μέχρι τις 12.00 τα μεσάνυχτα της αγρυπνίας, μπορεί κανείς να πάει στο Ησυχαστήριο με το λεωφορείο 87 του ΟΑΣΘ, το οποίο ξεκινά από το ΙΚΕΑ και θα σας ανεβάσει μέχρι πάνω στο Μοναστήρι.


ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ

  Σημειώνουμε ότι το προσκύνημα στον τάφο του Αγίου Παϊσίου διαρκεί πολλές ώρες αυτές τις ημέρες και γι΄ αυτό είναι καλό να έχετε μαζί σας εκτός από την μεγάλη υπομονή, ομπρέλα για ήλιο ή βροχή και ζακέτα για την αγρυπνία, επειδή βγάζει δροσιά εκεί τη νύχτα.

  Καλύτερη ώρα είναι περί τις 5.00 - 6.00 το πρωί της 12ης Ιουλίου, μετά το τέλος της αγρυπνίας, που αραιώνει ο κόσμος και αναχωρούν πολλά λεωφορεία προσκυνητών.

   Για το Πρόγραμμα εορτασμού στην Κόνιτσα, γενέτειρα του Γέροντα, δείτε εδώ


ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΣΕΝΙΟΥ


ΑΝΟΙΚΤΑ

ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ
Χειμερινή Ώρα: 10.00 π.μ. - 1.00 μ.μ. και 4.00 μ.μ. - 6.00 μ.μ.
Θερινή Ώρα: 10.00 π.μ. - 1.00 μ.μ. και 5.00 μ.μ. - 7.00 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ
Χειμερινή Ώρα: 10.00 π.μ. - 3.00 μ.μ. 
Θερινή Ώρα: 10.00 π.μ. - 3.00 μ.μ. 

ΚΥΡΙΑΚΗ
Χειμερινή Ώρα: 11.00 π.μ. - 1.00 μ.μ. και 4.00 μ.μ. - 6.00 μ.μ. 
Θερινή Ώρα: 11.00 π.μ. - 1.00 μ.μ. και  5.00 μ.μ.- 7.00 μ.μ.


ΚΛΕΙΣΤΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ,  ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

   Επίσης, την Καθαρά Εβδομάδα και την Μεγάλη Εβδομάδα το Μοναστήρι είναι κλειστό.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

    Το τηλέφωνο της Ιεράς Μονής είναι 23960 - 41 320

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !