ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ! Όλο το Πρόγραμμα - Saint Paisios in Konitsa

0
Άγιος Παΐσιος Κόνιτσα


  Ξεκινά από τις 10 Ιουλίου 2.021 μ.Χ. το καθιερωμένο πια εορταστικό τριήμερο για τον Άγιο Παΐσιο, στην γραφική και γεμάτη φυσικές και πνευματικές ομορφιές Κόνιτσα (δείτε εδώ), όπου πέρασε τα παιδικά, νεανικά και πρώτα μοναστηριακά του χρόνια ο μεγάλος σύγχρονος Άγιος της Ορθοδοξίας (+12 Ιουλίου 1994 μ.Χ.)!


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ


ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ

Εκκλησάκι Αγίας Βαρβάρας Κόνιτσα

  Οι φετινές εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 10 - 7 - 2021 μ.Χ. με ξενάγηση στο πατρικό του σπίτι 9.00 - 18.30 από εντεταλμένους κληρικούς, για όλους τους προσκυνητές που θα καταφθάσουν εκεί από τις 9.00 το πρωί έως τις 6.30 το απόγευμα, συνεχίζονται κατόπιν με πεζοπορία και Παράκληση στο ξωκλήσι της Αγίας Βαρβάρας 18.30 - 20.00, όπου του εμφανίστηκε ο ίδιος ο Χριστός!


ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ιερά Μονή Στομίου Κόνιτσα

 Το πρωί της Κυριακής 11 - 7 - 2021 μ.Χ., οι προσκυνητές θα περάσουν το πέτρινο τοξωτό γεφύρι της χαράδρας του Αώου και θα μεταβούν με τα πόδια ως την Ιερά Μονή Στομίου, μια απόσταση 5 μόλις χιλιομέτρων, όπου μόνασε και την αναμόρφωσε ο Άγιος Παΐσιος! Εκεί θα παρακολουθήσουν τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία 7.30 - 10.30 στον νέο Ι. Ναό του Αγίου Παΐσίου, θα Κοινωνήσουν όσοι έχουν Εξομολογηθεί και θα ξεναγηθούν κατόπιν στο Μοναστήρι 10.30 - 12.30, ακούγοντας και βλέποντας όλες τις γωνιές και το κελί του Γέροντα!

 Το απόγευμα  19.00 - 20.30 ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής του Αγίου Παΐσίου, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

 Θα ακολουθήσει η Λιτάνευση της ιερής εικόνας του Οσίου Παΐσίου 20.30 - 21.00 από τον Ναό προς την πατρική του οικία του Γέροντα στην Κόνιτσα!


ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ιερός Ναός Αγίου Κοσμά Αιτωλού Κόνιτσα

 Την Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 μ.Χ., ανήμερα της Εορτής, θα έχουμε Όρθρο και πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία 7.00 - 10.30 στον παραπάνω Ι. Ναό Αγίου Κοσμά Αιτωλού και μικρή Δεξίωση στη Δημαρχείο 10.30 - 11.00, με τήρηση όλων των προβλεπόμενων για την μέτρων.


 Δείτε παρακάτω το αναλυτικό Πρόγραμμα, σε ένα κάλεσμα ψυχικής ανάτασης και αναβάπτισης, στα ευλογημένα βήματα του Αγίου Γέροντος και σε ένα ταυτόχρονα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, που αλλάζει τη διάθεση και διορθώνει την οπτική μιας ζωής, γεμάτης "παραδεισένιες" χαρές που δεν γευόμαστε πια, κλεισμένοι στον υλισμό, τα κινητά, τις τσιμεντένιες πόλεις και τις κοσμοπολίτικες ακτές, που όμως δεν γεμίζουν, αλλά ξοδεύουν την ψυχή... Άλλωστε για το θείο γεμισμά της, "για να ζεσταθούν τα λάδια", "για να πάρει μπρος η μηχανή", αγωνιζόταν ο μεγάλος Αγιορείτης Άγιος, ο εκ Καππαδοκίας καταγόμενος και εν Κονίτση ανατρεφόμενος.

  Την ευλογία του να έχουμε και τις συμβουλές του να τηρούμε, για να γεμίσει χαρά και Χάρη η ζωή μας!

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2021

Για το Πρόγραμμα εορτασμού στο Μοναστήρι της Σουρωτής, δείτε εδώ
ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑΔημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !