ΠΙΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ - ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΓΚΟΓΚΕΣ, ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΦΕΛΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - Shrimp with goges, tomatoes and sfela of Peloponnese

0

 

 Η μεγαλειώδης Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν ένα συνταρακτικό γεγονός που σημάδεψε ολόκληρη την παγκόσμια ιστορία, καθώς ένας πανάρχαιος, μικρός αλλά ηρωικός λαός, καλούνταν όχι να αποκρούσει μία ακόμη εισβολή "Περσών", αλλά να αποτινάξει την σκλαβιά 400 ολόκληρων ετών ενάντια στην πανίσχυρη Οθωμανική Αυτοκρατορία, που απλωνόταν από την Περσία ως το Γιβραλτάρ και από την Κασπία ως έξω από την Αυστρία!

 Πίσω όμως από τους καπνούς, τα καριοφίλια, το μπαρούτι, τα τίμια ράσα του Παπαφλέσσα και του Παλαιών Πατρών Γερμανού, πίσω και την βροντερή φωνή του Κολοκοτρώνη, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε συνεργασία με το περιοδικό Γαστρονόμος, ερεύνησαν και εντόπισαν υλικά και συνταγές εκείνης της εποχής, από τα οποία εμπνεύστηκε και δημιούργησε τα "πιάτα της Επανάστασης" ο βραβευμένος Έλληνας Σεφ Λευτέρης Λαζάρου, για λογαριασμό του Morias21 (Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και ΤΕΜΕΣ Α.Ε.), ενώ τις σχετικές προτάσεις οίνου κάνει ο ειδικός των κρασιών Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

  Σκοπός, να διαδοθούν τα παραδοσιακά αυτά πιάτα και υλικά σε όλους και κυρίως στις ταβέρνες και τα εστιατόρια του Μωριά (Πελοπόννησος), για μια αυθεντική 1821 επιστροφή, γεύση και βίωση!

  Τα "πιάτα της Επανάστασης" θα παρουσιάσει σταδιακά το Εν Ελλάδι - inGreece


 Στην συνταγή που ακολουθεί "γκόγκες" είναι ζυμαρικά της Πελοποννήσου, ενώ "σφέλα" το παραδοσιακό τυρί - φέτα του Μωριά. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.


ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΓΚΟΓΚΕΣ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΦΕΛΑ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ


IN GREECE  -  ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ


ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΣΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
BOOKING HOTELS IN PELOPONNESE
Booking.com

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !