Η ΣΠΑΝΙΑ ΔΕΝΤΡΟΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ - Tree church o Saint Paisios in Konitsa

0

Σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από την γραφική ηπειρώτικη Κόνιτσα, όπου μεγάλωσε ο Άγιος Παΐσιος, στην επαρχιακή οδό προς Λουτρά Αμάραντου και αφού περάσεις τον Αώο, στην διασταύρωση προς το χωριό Αγία Βαρβάρα, μια μοναδική έκπληξη περιμένει τους ταξιδιώτες.


Μέσα στον κορμό ενός αιωνόβιου και χιλιοχτυπημένου από καιρούς και κεραυνούς  δέντρου, μιας γενναίας βελανιδιάς, είναι κρυμμένη μια εκκλησιά! Μια μοναδική εκκλησιά του δέντρου. Μια σπάνια Δεντροκκλησιά όπως την λένε οι ντόπιοι, που είναι μάλιστα αφιερωμένη στον Άγιο Παΐσιο!


Στα νεανικά του ο Γέροντας περνούσε από την περιοχή πηγαίνοντας στο διπλανό χωριό Αμάραντος για να εκτελέσει ξυλουργικές εργασίες και επισκευές σε ντόπια σπίτια, καθώς ασκούσε το επάγγελμα του Ξυλουργού.


Μέσα στην όμορφη ηπειρωτική φύση λοιπόν, δίπλα στο ξωκκλήσι της Αγίας Μαρίνας, ανάμεσα στον ουρανό και τα δέντρα, βλέποντας όλο αυτό το αφάνταστο μεγαλείο, την ευλογημένη ομορφιά της Ελλάδας, δεν μπορεί παρά να δόξαζε τον Θεό για την μαστοριά Του!


Κάποιοι ευσεβείς κάτοικοι, τιμώντας τον Άγιο, του αφιέρωσαν λοιπόν την Δεντροκκλησιά, αυτό το σπάνιο εκκλησάκι του δέντρου, τόσο ταπεινό, τόσο όμορφο και γλυκό, που δεν το αλλάζει κανείς με την πιο μεγάλη και χρυσοστόλιστη Εκκλησία του κόσμου.

Βλέποντας τις φωτογραφίες και το βίντεο θα καταλάβετε πως ίσως είναι το ομορφότερο εκκλησάκι της Ελλάδας! Ενώ ακολουθώντας τον χάρτη να φτάσετε εύκολα ως εκεί, μετά το προσκύνημά σας στην Κόνιτσα.





ΔΩΜΑΤΙΑ ΚΟΝΙΤΣΑ  ROOMS IN KONITSA

Booking.com

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !