ΤΟ ΕΞΩΤΙΚΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - The exotic island of Greece

0

Άγιος Σώστης, Ζάκυνθος - Cameo Island, Zakynthos

Το πιο εξωτικό νησί της Ελλάδας, που θυμίζει Καραϊβική, είναι ο "Άγιος Σώστης" στην Ζάκυνθο, απέναντι από την ομώνυμη ακρογιαλιά, δίπλα ακριβώς στον πασίγνωστο Λαγανά με τις θαλάσσιες χελώνες καρέτα - καρέτα!


ΕΞΩΤΙΚΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Το νησάκι αυτό, πήρε το όνομά του από το Εκκλησάκι του Αγίου Σώστη που βρίσκεται στην ακροθαλασσιά της ακτής, με την οποία και ήταν ενωμένο έως το 1663, οπότε χωρίστηκε από σεισμό. Έτσι στήθηκε μια πανέμορφη ξύλινη γέφυρα, που φωτίζεται μάλιστα τα βράδια, για να μπορούν να ανέβουν οι επισκέπτες σε αυτόν τον μικρό παράδεισο, με τα γαλαζοπράσινα νερά!

Στο νησάκι υπάρχει είσοδος 5 ευρώ και διαθέτει καφετερία και μπαράκι, αλλά και δυνατότητα κολύμβησης ανάμεσα σε μοναδικά βράχια. Οι κάσες με τα ποτά πηγαίνουν ως εκεί με σχεδία...

Πολλά νεόνυμφα ζευγάρια έρχονται μάλιστα εδώ για φωτογράφηση, ενώ την ακρογιαλιά της στεριάς πολλές οικογένειες την επιλέγουν για κολύμπι, μια και τα νερά είναι πολύ ρηχά, ειδικά για παιδιά.


Υπάρχει εδώ και λιμανάκι για σκάφη και μέρος για στάθμευση αυτοκινήτων, δίπλα ακριβώς στο Εκκλησάκι του Αγίου Σώστη που εορτάζει στις 7 Σεπτεμβρίου.

Εκπληκτικά βίντεο μιλούν από μόνα τους για το "κομμένο" νησί, το οποίο αναφέρεται και ως "Καμέο", ίσως επειδή μοιάζει με μικρή παράσταση σκαλισμένη σε πέτρα! Ένα σπάνιο φυσικό κόσμημα του Ιονίου! Επισκεφθείτε το.







IN GREECE  -  ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ

Δωμάτια Λαγανάς Rooms in Laganas

Booking.com


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !