ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΚΑΣΟ - Hiking and biking trails in Kasos

0

Κάσος - Kasos island
 

Ο Δήμος της Ηρωικής Κάσου, σε συναργασία με την εξειδικευμένη Paths of Greece, δημιούργησε την ιστοσελίδα των μοναδικών διαδρομών πεζοπορίας και ποδηλασίας του νησιού www.kasostrails.gr, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής μέσω των χαρτών της Outdooractive.com

Hiking and biking trails in Kasos island Greece

Η ιστοσελίδα αποτελεί ένα εργαλείο για τον πεζοπόρο και τον ποδηλάτη που θέλει να βρει πληροφορίες για την αγαπημένη του δραστηριότητα στην μοναδική και αυθεντική Κάσο.

Κάσος - Kasos island

Κάθε βήμα εδώ,  ζωντανεύει την ιστορία και ορθώνει γίγαντες θάρρους και τόλμης, που νοερά σηκώνονται με τα σπαθιά στο χέρι για να υπερασπιστούν το νησί τους από τα ασκέρια του Ιμπραήμ της Αιγύπτου, που υπό την διοίκηση του Χουσεϊν Μπέη και του Ισμαήλ Γιβραλτάρ με πολλά πλοία και χιλιάδες Αιγύπτιους και Αλβανούς, όταν επιτέθηκαν ταυτόχρονα από δυο μεριές και έκαναν Ολοκαύτωμα την ηρωική Κάσο, στις 28 - 29 Μαΐου του 1824, για την τεράστια και ανυπότακτη προσφορά της στον Αγώνα της Ελευθερίας των Ελλήνων από τους Τούρκους! 

Το Ολοκαύτωμα της Κάσου και η μνήμη των ηρωικών Κασιωτών τιμάται κάθε χρόνο στις 7 Ιουνίου στο νησί με συγκινητικές εκδηλώσεις, παρουσία πλοίων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού!

Κάσος - Kasos island

Έτσι ο πεζοπόρος και ο ποδηλάτης, με διαδρομές ασύγκριτης ομορφιάς 100 χλμ., δεν ταξιδεύουν μόνο στο σήμερα, αλλά και στο χθες, γεμίζοντας με τον ηρωικό αγέρα του νησιού τα στήθη και την ψυχή τους!

Στην ιστοσελίδα των μοναδικών διαδρομών πεζοπορίας και ποδηλασίας της Κάσου, παρέχεται δωρεάν χρήση της εφαρμογής της Outdooractive με χάρτες εκτός σύνδεσης και με δυνατότητα πλοήγησης για τις ποδηλατικές διαδρομές! (φωτογραφίες Φοίβος Τσαραβόπουλος)



IN GREECE  -  ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ

Δωμάτια Κάσος Rooms in Kasos

Booking.com


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !