ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕ ΚΟΥΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΑΡΝΑΙΑ - JAM WITH CRANBERRIES IN ARNEA OF HALKIDIKI

0


Τα πιο όμορφα στολίδια της Φθινοπωρινής Ελλάδας είναι αναμφισβήτητα τα μοναδικά σε χρώματα, γεύση και χάρη κούμαρα, γνωστά για τις αντιθρομβωτικές τους ιδιότητες! 


Τα κούμαρα, που είναι πολύ ευαίσθητα και θέλει καλό διάλεγμα ο καρπός τους, μπορείτε να τα απολαύσετε και σε μαρμελάδα. Όπως αυτή που παρασκεύασαν πριν λίγες ημέρες γυναίκες της Αρναίας για τα μάτια των δημοσιογράφων. 

Δεν χρειάζεστε λοιπόν συνταγή, παρά ένα ταξίδι ως την γραφική, ορεινή Αρναία της Χαλκιδικής. 


Αναζητείστε εκεί το "Παραδοσιακό Καφενείο η Λανάρα" που όχι μόνο θα σας βάλει σε άλλη εποχή, αλλά θα σας γνωρίσει μοναδικά και σπάνια παραδοσιακά προϊόντα και γεύσεις εξαιρετικές, με όλη τη μαστοριά και τη φρεσκάδα της μακεδονικής φύσης.


Εδώ, εκτός από καλό καφέ, θα βρείτε βότανα του Χολομώντα, υπέροχες μαρμελάδες φρούτων του δάσους για το πρωινό σας, φρέσκο χυμό σταφυλιού από συμπυκνωμένο μούστο, αλλά και μεζέδες εκλεκτούς για το τσίπουρο, από  μπακαλιάρο σκορδαλιά, μέχρι λιαστό χταπόδι, φούσκες και χοχλιούς, τουρσί με πικάντικες πιπεριές και γευστικό λάχανο Αρναίας ή Παλαιοχωρίου!



Μην παραλείψετε επίσης και ένα προσκύνημα στην παλαιά, μεγάλη και εντυπωσιακή, πέτρινη Εκκλησία του Αγίου Στεφάνου Αρναίας, συνδυάζοντας έτσι το τερπνόν μετά του ωφελίμου.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !