Έσπασε ρεκόρ Γκίνες και γεύσης η περίφημη πατάτα Νάξου, με το τηγάνισμα 625 κιλών πατάτας, στην μεγαλύτερη μέχρι τώρα τηγανιά της γης, που ευφράνθηκαν κυριολεκτικά ντόπιοι και τουρίστες στις Κάπαρες Αγίας Άννας!
Το ρεκόρ επιτεύχθηκε και καταγράφηκε επίσημα στα πλαίσια του 9ου Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου, όπου χρειάστηκαν σχεδόν 2 τόνοι ακαθάριστης πατάτας, 800 λίτρα αγνό ελαιόλαδο Νάξου και 22 καζάνια τηγανίσματος!
Η πατάτα Νάξου θεωρείται η καλύτερη της Ελλάδας και ολόκληρης της Ευρώπης, λόγω των ειδικών κλιματολογικών συνθηκών του νησιού και χάνει όποιος δεν την έχει δοκιμάσει και μάλιστα στην ίδια τη Νάξο, που τελευταία αναδεικνύεται σε νούμερο ένα τουριστικό προορισμό (δείτε εδώ και εδώ), χτίζοντας επί χρόνια, αργά, σταθερά και ασυμβίβαστα ποιοτικά, το δικό της χρυσό πλέον brand name!